Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Se ukvarjate s športom? Preberite, zakaj mora zeleni čaj postati del vaše športne opreme.

  Zeleni čaj ima mnoge znane blagodejne učinke na vaše telo in počutje, vendar to ni vse. Pitje zelenega čaja pomaga telesu tudi pri ekstremnih naporih, ko se ukvarjamo s športom ali z intenzivno rekreacijo. Zeleni čaj nam pomaga izboljšati kondicijo, podaljšuje telesno vzdržljivost in spodbuja učinkovitejše izgorevanje maščob.

  Spodaj preberite, zakaj z zelenim čajem hitreje oblikujemo svojo postavo in dosegamo še boljše športne rezultate.

  Učinkovitejše izgorevanje maščob

  Znanstveniki so v več različnih raziskavah potrdili, da kombinacija katekinov in kofeina v zelenem čaju spodbuja učinkovitejše izgorevanje maščob. V ZDA so leta 2009 izvedli obsežno raziskavo, v kateri je sodelovalo 132 debelih oseb, ki so poskušali shujšati z vadbo. Vse osebe so ohranile enak vnos kalorij in se udeleževale vadbe po 3 ure tedensko. Po 12 tednih so osebe, ki so uživale ekstrakt zelenega čaja, izgubile znatno več maščobe na trebuhu, ki še posebej povečuje tveganja za zdravstvene težave pri debelih ljudeh.

  Raziskava je potrdila, da z zelenim čajem ne znižujete samo tveganja za srčno-žilne bolezni, temveč tudi hitreje hujšate in oblikujete svojo postavo. Redno uživanje zelenega čaja prav tako pomaga ohranjati nizke ravni telesne maščobe.

  Zeleni čaj

  Kombinacija katekinov in kofeina v zelenem čaju spodbuja učinkovitejše izgorevanje maščob.

  S kofeinom v zelenem čaju izboljšate telesno vzdržljivost

  Kofein v zelenem čaju spodbudno vpliva tudi na kondicijo in vzdržljivost. Mišice pri telesni aktivnosti praviloma kot gorivo porabljajo glikogen. To je ogljikov hidrat, ki se nahaja v mišicah. Ko telo izčrpa zaloge glikogena, se počutimo utrujeno in izčrpano.

  Vendar kot smo videli zgoraj, zeleni čaj spodbuja izgorevanje maščob in tako tudi pomaga, da mišice pri telesni aktivnosti kurijo maščobo namesto glikogena. S tem zeleni čaj podaljšuje vzdržljivost, kar vam še posebej koristilo pri daljših treningih in tekmovanjih.

  Za optimalne rezultate, uspešnejšo rekreacijo in boljšo kondicijo izbirajte med raznovrstnimi zelenimi čaji, ki jih boste našli v čajnici Zisha.

  kupon ugodnost za bralke caelle

  10% popust za bralke Caelle

  Čajnica Zisha vam podarja 10% popust na celoten nakup čajev.
  Kodo ZISHACAELLE vpišete v okence “imam promocijsko kodo” ob koncu nakupa.
   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje