Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Iste neverjetne ženske, ki jih vidite na televiziji in ki nosijo čipkaste nedrčke in hlačke, si pogosto poleg perila nadenejo tudi boksarske rokavice. Res je, bili bi presenečeni, koliko žensk redno v svojo tedensko rutino vključuje tudi udarjanje v boksarske vreče.

  Morda niste ravno bojevit tip, ampak tukaj je nekaj dejstev: Z ženstvenim tajskim boksom lahko pokurite tudi do 600 kalorij na uro, medtem pa oblikujete svoje roke, ramena, jedro in noge. Boks je odličen način sproščanja vašega uma in hkrati tudi telesa.

  Pink fighter

  Zakaj toliko žensk, predvsem pa fit žensk, prisega na udarjanje v boksarske vreče?

  Udarjanje v vreče z rokami in nogami, je eden tistih trendov, ki so vselej prisotni. Nikakor pa ne spada v skupino množično popularnih vadb, ki sčasoma tudi hitro zvodenijo. Se še spominjate vadbe Tae Bo? Zakaj bi udarjali v prazno, če lahko namesto tega s pravilno tehniko udarjate v vrečo, pri tem pokurite ŠE VEČ kalorij in se ob vsem tem naučite še tehnike realne samoobrambe?

  Kakorkoli, ne ustrašite se! Boks je pravzaprav briljanten način oblikovanja telesa, udarjanje v boksarsko vrečo pa bi morala poskusiti vsaka ženska. Tukaj je 5 razlogov, zakaj bi tudi TI morala poskusiti s to vsestransko vadbo:

  1. Boksanje z rokami in nogami je vadba za celo telo: Poleg tega, da boksanje povečuje fizično moč in kondicijo srca, izboljšuje tudi ravnotežje, koordinacijo, odzivnost in okretnost. In to s potencialno stopnjo izgorelosti kar 13 kalorij na minuto!

  2. Boksanje znižuje raven stresa: Če imate prepogosto dolg dan, se večkrat na teden zadržujete v pisarni ali vas nekdo (redno) spravlja ob živce, vas bo boks pomiril in poživil. Verjemite, nič ni bolje od tega, kot da sprostite ves stres, ki vas počasi, a vztrajno uničuje. Adrenalin, ki se sprošča med boksom, presega vse fizične koristi. Ne samo, da je udarjanje v boksarske vreče zdravo in produktivno, pomagalo vam bo sprostiti vse notranje napetosti.

  3. Boksanje krepi trebušne mišice: Boksanje krepi vaše jedro, saj ob udarcu močno premikate svoje boke. Je veliko bolj učinkovita metoda kurjenja maščob kot delanje trebušnjakov.

  4. Z boksanjem z rokami in nogami kalorije kurite veliko hitreje: Boksanje je hkrati aerobna in anaerobno vadba. Pri aerobni vadbi porabljamo več kisika, hitreje dihamo, tudi srce hitreje bije. Pri anaerobni vadbi delamo vaje za moč, s čimer skrbimo za krepitev mišic in kosti, hkrati pa pospešujemo tudi metabolizem.

  5. Z boksanjem izboljšujete svojo koordinacijo: Boljša koordinacija vam bodo pomagala pri vsakem treningu, saj krepi povezavo možganov in telesa in povečuje zavedanje lastnega telesa. Za razliko od drugih vadbenih programov, je kooradinacija pri boksu ključnega pomena.

  In ravno zaradi teh razlogov v Mariboru pripravljajo novo obliko vadbe, namenjene ženskam vseh starosti, z vsemi stopnjami fizične pripravljenosti.

  Vadba Pink Fighter temelji na:

  • udarjanju z rokami in nogami v posebne boksarske vreče,
  • oblikovanju telesa,
  • izgubi kilogramov,
  • spremljavi glasbe,
  • samoobrambi,
  • zmanjševanju stresa,
  • seznanjanju s tehnikami borilnih veščin (klub Legija deluje že od leta 2004 in je prepoznavno ime s področja borilnih veščin, z veliko izkušnjami in z znanjem o varnosti),
  • učenju borilnih veščin na varen način in brez rizičnih kontaktov (nekatere ženske se prav zaradi strahu pred udarci ne odločajo za borilne veščine – pri tej vadbi je ta strah popolnoma odveč).

  Ne skrbi, Pink Fighter temelji na ženstvenosti. Cilj te vadbe je seznaniti ženske s tehnikami samoobrambe in z ženskimi borilnimi veščinami, obenem pa intenzivno in učinkovito kuriti maščobe. Če imaš v sebi veliko energije, željo po učenju nečesa novega, po fizični preobrazbi, predvsem pa se želiš znebiti stresa, potem se hitro prijavi na brezplačen obisk Pink Fighterja, ki bo potekal že 29.2.2016. Prijavi se ZDAJ!

   

  Pink Figter Maribor PYA center

  Pink Fighter združuje žensko samoobrambo, vodeno vadbo, kardio in pa ženske borilne veščine. Vadba je primerna za ženske vseh starosti! Več na www.legija.si.

  Vadba Pink Fighter bo potekala v Športno rekreacijskem centru PYA, pod okriljem ŠD srečno zdravo življenje. PYA se nahaja v Prušnikovi ul. 12, Maribor (mali Mercator center) Nova vas. V centru ponujajo tudi druge vadbe, več informacij najdete TU.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje