Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  5 od 1

  Numerologija je znanost, ki se je razvijala že pred več kot tisočletjem na Kitajskem, v Grčiji, Indiji in Egiptu, nato pa je grški filozof in matematik Pitagora postavil teorijo, po kateri naj bi bila ureditev sveta odsev harmonije vesolja, le-to pa zgrajeno po matematičnih vzorcih. Pitagora, ki ga mnogi poznajo po reku »Vse je število«, je preučeval odnose števil in jim podeljeval mistično vsebino. Kozmične energije, ki povezujejo pozitivno in negativno, so vedno usklajene.

  Numerologija temelji na razlagi simboličnih znamenj, ki jih pripisujemo številom. S stališča simbola ima vsako število posebne lastnosti in dobro razlaganje le-teh lahko pripomore k lažjemu poznavanju dogajanja v posamezniku in njegovi okolici, pa naj gre za ta trenutek ali za čas, ki prihaja. Numerologija nampomaga, da bolje spoznamo sebe in ljudi, ki nas obkrožajo. Omogoča nam ustvariti lepše življenje, z njo lahko pokukamo v preteklost, razumemo sedanjost in načrtujemo prihodnost.

  Kako deluje numerologija?

  Bistvo numerologije je, da skuša vse besede in datume, predvsem osnovne podatke posameznika (ime in priimek, ki smo ju dobili ob rojstvu, ter datum rojstva), pretvoriti v število. Vsaki črki pripada določena številka med 1 in 9. S prištevanjem posameznih števil seštevamo številke, dokler ne dobimo enomestne številke, razen v primeru 11 in 22, ki predstavljata mojstrski števili.

  preverite tudi: Seznam preverjenuh izvajalcev alternativne medicine

  Ime in priimek, ki smo ju dobili ob rojstvu, razkrivata naš značaj. Črke iz katerih sta sestavljena pokrivajo določena karakterna področja, kot so: obvladovanje, sodelovanje, komunikacija, delovanje, gibanje, prilagajanje, razmišljanje, napredek na materialnem področju ter nesebična ljubezen do bližnjega. Hkrati razkrijeta tudi naše globoke želje, značajske lastnosti ter povesta kako delujemo na družbenem, poklicnem in materialnem področju.

  Številke in numerologija

  Numerologija je starodavna “znanost”.

  Datum rojstva nam pove, kakšno je naše poslanstvo oziroma življenjska pot. Razkrije nam, katera karakterna področja so za nas zelo pomembna, da jih imamo z imenom in priimkom pokrita. Pokritost teh področij nam omogoča, da lažje opravljamo svoje poslanstvo. Če nimamo pokritih vseh, za nas, pomembnih karakternih področij, nas življenje uči, da ta področja pokrijemo na ta način, da delamo na osebnem in duhovnem razvoju. Ta način delovanja je težji. Lažji način je, da si dodamo v ime ali priimek črko iz pomembnega manjkajočega področja. K imenu in priimku si lahko dodamo tudi vzdevek. Spremenjeno kombinacijo imena in priimka ali imena, vzdevka in priimka je priporočljivo dati pregledat numerologu, ker ni dovolj samo dodajat črke, tudi končna vibracija mora biti ugodna za nas. Če ne preverimo, se lahko zgodi, da pride še do dodatnih težav.

  Za dobro delovanje je pomembno, da imamo pokrita tudi naslednja štiri osebno pomembna področja:

  • čustveno področje;
  • intuitivno področje, ki nam daje navdih in ideje;
  • intelektualno področje, ki nam omogoča, da si naredimo načrt kako bomo svojo idejo tudi uresničili in
  • fizično področje, ki nam daje moč, da stvar, ki smo si jo zamislili in vemo kako jo uresničiti, tudi naredimo.

  Pri spremembi imena je pomembno, da spremenjeno ime ali priimek ali vzdevek sprejmemo v sebi, ker na ta način vibracije tega števila pošiljamo v okolico in ta se nanje odzove. Ni nujno, da delamo spremembe na dokumentih.

  preverite tudi: Kako zvezde vplivajo na vaš mesečni horoskop?

  Datum rojstva nam kaže tudi našo življenjsko pot z ravnimi deli, ovinki, križišči in ovirami, ki jih lažje ali težje premagamo. Pomembno je, da vemo v katero smer moramo iti in kaj lahko pričakujemo. Poznavanje življenjskih smernic nam omogoča, da se bolje znajdemo v tokovih življenja, da bolje ocenjujemo »ovinke«, da smo previdni v težkih obdobjih in gremo naprej, ko so vibracije pozitivne.

  V vsakem letu, mesecu in dnevu se nahajamo v drugem številu, ki označuje možnost delovanja v teh periodah. To število nam pomaga razumeti, zakaj se nekaj dogaja prav v tem trenutku, pomaga nam poiskati vzroke za te dogodke in z njegovo pomočjo lahko načrtujemo prihodnja delovanja. V vsakem letu občutimo tudi poseben vpliv ene od črk našega imena in priimka, ki smo ju dobili ob rojstvu. Naše življenje je razdeljeno tudi na štiri življenjska obdobja. Prvo predstavlja našo pomlad, drugo osebni razvoj in ustvarjanje družine, tretje modrost odločitev in pisanost izkušenj, četrto pa modrosti življenja in posredovanje le teh mlajšim generacijam. Posebne vibracije oddajajo tudi obdobja od enega rojstnega dneva do drugega. Pri ujemanju dveh oseb se pa tudi razkrije, kaj se v določenem obdobju, med tema dvema osebama, dogaja. Ugodne vibracije obdobij je dobro izkoristit, ker smo lahko na določenem področju, v določenem času, zelo uspešni.

  Numerologija nam pomaga, da ugotovimo, kako na nas vpliva določen naslov; kakšen vpliv ima številka registrske tablice na prevozno sredstvo, v katerem se vozimo; kako vpliva na nas določeno podjetje in kako se ujemamo z določeno osebo.

  Če želimo, nam lahko numerologija razkrije še dosti več stvari. Potrebna je želja ter žilica po raziskovanju.

  – Numerologinja, Irena Tarhoa Šek

  preverite tudi: Hujšanje: Skrivnosti za hitro in zdravo hujšanje (+ študije + viri)

  Numerologija: Pogosta vprašanja in odgovori

  1. Kaj je numerologija? Numerologija je starodavna veja znanosti, ki se osredotoča na pomen in vibracije števil.
  2. Kako numerologija vpliva na moje življenje? Numerologija lahko pomaga razumeti vaše življenjsko pot, osebnost, in karmične lekcije.
  3. Kaj je moje življenjsko število v numerologiji? Vaše življenjsko število v numerologiji je izračunano iz vašega rojstnega datuma.
  4. Kako lahko uporabim numerologijo za izboljšanje mojega življenja? Numerologija vam lahko pomaga bolje razumeti sebe, vaše odnose in vaše življenjsko pot.
  5. Je numerologija povezana s horoskopom? Ne.
  6. Ali numerologija res deluje? Numerologija je osebna in subjektivna izkušnja, zato je njena učinkovitost odvisna od posameznikovega verovanja in interpretacije.
  7. Kaj pomeni videti ponavljajoča se števila? Ponavljajoča se števila v numerologiji so pogosto znak, da vas vesolje želi opozoriti na nekaj pomembnega.
  8. Kako se numerologija povezuje z astrologijo? Numerologija in astrologija sta dve veji ezoteričnega znanja, ki se oba osredotočata na razumevanje življenja skozi univerzalne zakonitosti.
  9. Ali so nekatera števila srečnejša od drugih? V numerologiji ima vsako število svoje edinstvene vibracije in pomen, zato ni nujno, da so nekatera števila srečnejša od drugih.
  10. Kako lahko izračunam svoje rojstno število? Vaše rojstno število lahko izračunate z seštevanjem številk v vašem rojstnem datumu dokler ne dobite enomestnega števila.
  11. Ali numerologija zahteva posebno usposabljanje ali izobrazbo? Numerologija je dostopna vsakomur, vendar pa lahko bolj globoko razumevanje zahteva študij in prakso.
  12. Kako lahko začnem z numerologijo? Začnete lahko z izračunom svojega rojstnega števila ali življenjske poti in nato raziskovanjem njihovih pomenov.
  13. Kako numerologija razlaga osebnost? Numerologija uporablja števila, povezana z vašim rojstnim datumom in imenom, za razumevanje vaših osebnostnih lastnosti in potencialov.
  14. Kaj pomeni, če je moje življenjsko število 9? Življenjsko število 9 v numerologiji pogosto predstavlja konec cikla, duhovnost in humanitarnost.
  15. Ali je numerologija zanesljiva? Verodostojnost in zanesljivost numerologije sta odvisni od posameznikove interpretacije in osebnega prepričanja.
  16. Kako lahko uporabim numerologijo za boljše razumevanje odnosov? Numerologija lahko pomaga razumeti dinamiko in združljivost v odnosih z izračunom in interpretacijo številk dveh oseb.
  17. Ali numerologija pomaga pri sprejemanju odločitev? Numerologija lahko služi kot orodje za osebno razumevanje in samozavedanje, kar lahko pomaga pri sprejemanju boljših odločitev. Ali lahko uporabim numerologijo za razumevanje svoje karme? Numerologija je lahko koristna pri razumevanju vaše karmične poti in karmičnih lekcij. Gre za izračun števil v vašem imenu, ki lahko pomagajo odkriti posamezne naloge in priložnosti na poti do duhovnega razvoja.
  ocena bralcev
  5 od 1

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje