Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Par že nekaj let živi eden mimo drugega. Rutina ubija vsakodnevno življenje. Samoumevnost se je prikradla že nekaj časa nazaj, komunikacija se plete okoli banalnih zadev, jaz jim pravim ‘logistika’, kot na primer kdo bo šel v trgovino, kdaj se obišče starše, zakaj še niso plačane položnice, kdo gre po otroka v vrtec in podobno. Da niti ne omenim, da strastnega seksa že dolgo ni več. Tudi navadnega ne.

  Vsaj eden od partnerjev počasi ne zmore več tega praznega, četudi na videz urejenega življenja. Če gledaš na njihovo družinsko in partnersko življenje od zunaj, je videti vse nekako urejeno, čisto, brez večjih pretresov. A globoko pod površino te “zglancane” podobe vre nezadovoljstvo, žalost, brezizhodnost, iskanje smisla, a enostavne rešitve ni.

  Dosti krat je ženska tista, ki se te zgodbe ne gre več. Noče in ne  zmore več živeti v laži, da je vse v redu, ker ni. Zdrave komunikacije ni, izkazovanja čustev ni, ljubezen in spoštovanje se je spreobrnilo v mlačen odnos, ki pač po inerciji pelje vsakodnevno banalno rutino naprej. Pa saj so mnogi pari enako zaprti v takšno mrežo, a vseeno jim na misel ne pride, da bi jo razdirali zaradi večjih partnerskih pričakovanj. So pa tudi takšni partnerji, ki si želijo drugačno zvezo, bolj polno in strastno. Razmišljajo o ločitvi in o tem, da vse, kar jih utesnjuje razdrejo in zapustijo. Ne glede na posledice, ki vedno so. Pri tem sploh ni nujno, da je vmes kakšna skrita ljubimka ali ljubimec. V mnogih primerih se enostavno brez tujega vmešavanja prazno in pusto partnerstvo razdre. In življenje gre naprej.

  Kakšno je vaše partnersko razmerje? Kaj si želite? Česa ne dovolite partnerju? Bodite v svojem izražanju potreb in čustev iskreni in odprti, iščite kompromise in skupne rešitve, ki lahko okrepijo vaš zakon ali zvezo. Vedno predlagam, da naj se par potrudi maksimalno in naj poišče vse možne poti reševanja odnosa, tudi obisk pri strokovnjaku za tovrstno področje. Ker najlažje je oditi iz zveze, težje pa je zanjo narediti kar se le da. Če ugotovite, da sta kljub vsem naporom vaša ljubezen in pripadnost izginili, potem lahko mirne vesti izberete ločeno pot. Kajti, zelo težko je živeti z bremenom slabe vesti in kesanja, ko kasneje ugotovimo, da naša sedaj razbita zveza sploh ni bila tako grozna, kot se nam je poprej zdelo.

  Zato, preden se odločite za neke drastične korake, dobro premislite o vseh posledicah vaših odločitev. Bodite odgovorni do sebe in ostalih družinskih članov. Živimo zgolj enkrat!

  svetovalnica

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje