Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Kaj je recept za močno in popolno zvezo? Da se znata zabavati, seksata petkrat na teden in se nikoli skregati? Daleč od tega! Je cel proces trdnega dela, močne ljubezni in cel kup malenkosti, zaradi katerih lahko rečemo, to je to. Morda še vedno iščeš princa na belem konju ali pa si v zvezi, v kateri ne veš, če bi še ostala. Mogoče pa si že v popolni zvezi in se boš v kar nekaterih izmed 13 naštetih stvari prepoznala.

  To je seznam 13 top stvari, nasvetov in idej, kako utrditi zvezo oziroma nekatere izmed njih vključiti v njo. In seveda ne poskusi uresničiti vsega v enem dnevu, ampak korak za korakom. Morda si le 2, 3 korake do popolne zveze!

  Crkljanje na kavču

  Pa začnimo z nečim sladkim! 5 minut crkljanja na dan odžene zakonskega svetovalca stran! Crkljanje je zagotovo ena izmed stvari, ki mora postati vajina dnevna rutina. Je nekaj, kar par združuje skupaj, pa tudi če med njim neprestano govorita ali pa se le stiskata v tišini. Tudi raziskave kažejo, da je par posledično bolj srečen, če se samo rahlo dotikata, preden zaspita. No, mi predlagamo, da zaspita zelo tesno objeta!

  crkljanje

  5 minut crkljanja na dan odžene zakonskega svetovalca stran!

  Poljubček za živjo in adijo!

  Ko si že tako in tako pozen, je najlažje na hitro zavpiti adijooo in oditi skozi vrata. Ampak srečni pari si vzamejo tri sekunde več časa, da se ustavijo in poljubijo drug drugega. Ne govorimo o dolgem, strastnem francoskem poljubu (čeprav tudi to ne bi bilo slabo), ampak že samo en cmok je dovolj. Zato se zjutraj in ko prideš domov, ustavi in mu nakloni trenutek pozornosti in občuti ta dober občutek, ko se zaveš kako zelo rada se imata. Čez nekaj let boš zelo vesela, ko bo poljubček na usta postal vajina dnevna navada, brez katere ne bosta morala živeti. Verjemi, da bo to utrdilo povezanost med vama!

  poljub

  Nikoli se ne poslovita brez poljubčka!

  Vedno v podporo

  Prav vsi imajo slabe dneve ali pa kakšen dan z nizko samopodobo. Naj tvoj dragi ve, da ga podpiraš, da ti ni vseeno in da si tudi v njegovih najbolj sitnih trenutnih tam zanj, četudi v tišini in skodelico dišeče kave v roki.

  Ne pozabita na malenkosti

  Ko si skupaj že 5, 10 ali več let, niso toliko v ospredju “večje stvari”, zato je pomembno, da ne pozabita vzdrževati zveze z drugačnimi stvarmi. Če še nimata stvari, ki jo vsak dan skupaj počneta, jo poiščita. Lahko je karkoli, od tega, da si prav vsak dan vzameta točno deset minut časa, da odigrata partijo kart, pogledata epizodo, se odpravita na krajši sprehod, se učita nekaj minut na dan španščino – torej karkoli, samo da je to tista vajina interna stvar. In seveda ne smemo pozabiti na malenkosti kot so, da ga vsake toliko časa spontano presenetiš v seksi spodnjem perilu, mu kar tako brez razloga poveš kako zelo ga ljubiš in ga povabiš na večerjo v njegovo najljubšo restavracijo.

  Skregajta in pobotajta se!

  Če si misliš, oh tisti par, tako je srečen, zagotovo se nikoli ne skrega, se pošteno motiš! Ključ do uspešne zveze je tudi dober prepir. Povsem normalno je, da par, ki je že toliko let skupaj, jezen drug na drugega in da kadar je potrebno, se tudi kregata. Ampak recept za popolno zvezo je v tem, da ko si jezen na drugega ter ti je včasih težko poslušati tudi njegovo plat zgodbe, ampak se kljub temu potrudiš razumeti in nenazadnje o tem pogovoriti.  In če partnerju resnično ne prisluhneš, mu bo morda prisluhnila kakšna druga, tega pa nihče noče, kajne? Prav vse se da rešiti, le včasih se je treba malo bolj potruditi, prilagajati in delati na dobri komunikaciji.

  Dajta si duška, izkašljajta se in ne zadržujta stvari v sebi. Po prepiru se boš počutila veliko bolje. Srečen par se ne izogiba prepirom, ampak težave razreži na zdrav način. Zato naj te ne bo strah pokazati svojih čustev. To je oseba, ki ti bo do konca življenja najbližja. Če te kaj teži, enostavno povej. Nihče ne more brati misli. Prvi korak k rešitvi problema je spregovoriti o njem.

  srecen_par

  Po prepiru pa je vedno dobra ideja …

  Čas je za TV!

  Game of Thrones ali How I met your mother? Ni pomembno kaj, samo da je obema všeč in da ob gledanju uživata in se sproščata. Vzemita si čas drug drugega izključno zato, da se zlekneta na kavč pod toplo odejo, si pripravita prigrizke in objeta uživata ob najljubšem filmu ali seriji. Prav tako pa je za srečne pare značilno tudi to, da počneta skupaj popolnoma nič, ob tem pa se počutita naravnost odlično in sproščeno. In če imata vsaj en filmski žanr, ki je obema zelo všeč, lahko odkljukata kljukico na seznamu stvari za popolno zvezo, saj raziskave kažejo, da za srečne pare velja, da imajo enak okus o filmih.

  … in za kakovostno druženje!

  Kadar nas hiter ritem življenja povozi in se ustalimo v takšnem času, ko hitimo, lahko hitro ostanemo v tem krogu. Te račune je treba plačati, pomiti posodo, oprati perilo, telovaditi, poklicati mamo, odgovoriti še na tisti službeni email in dan je že naokoli. Kaj hitro lahko pridemo do točke, ko si pozabimo vzeti čas drug za drugega in se popolnoma odklopiti od službe in problemov. Ko le lahko, poskusita preživeti čas skupaj, samo vidva brez vsakodnevnih opravil (ta bodo že počakala na jutri), pa četudi se odpravita pogledati film ali pa na kepico sladoleda. In tudi to je pravi zmenek, kar spomni se za nazaj, kako si govorila o vajini pijači, kot o prvem nepozabnem zmenku. Zmenke imata še vedno in to do konca življenja, pa naj bo ta v prijetni kavarnici, biljardu ali sprehodu okoli jezera!

  zabaven_par

  Ne pozabita na smeh, zabavo in druženje samo drug z drugim!

  Namesto družabnih omrežij, družabne igre

  Res je, živimo v obdobju Facebooka, Instagrama, Twitterja, s čimer ni sicer nič narobe, le ne pozabita na realnost. Izklopita telefone in se pogovarjajta ali igrajta družabne igre! Prav tako mu čez dan ne pusti deset sporočil, kaj vse se ti je zgodilo čez dan, ampak počakaj, da prideta domov, potem pa bosta lahko govorila o svojem dnevu – verjemi, da bo tako bolj zanimivo, istočasno pa bosta še bolj povezana kot sicer.

  Pojdita stran drug od drugega!

  Dva človeka ne moreta biti neprestano skupaj. Pusti dragemu, da ima svoje hobije, istočasno pa ne opusti svojih. Zaljubila si se v svojega partnerja z razlogom, zaradi njegovega karakterja, lepega nasmeha, načel in njegovih hobijev. Prav tako se je on zaljubil vate, v točno takšno kot si bila in je sprejel vse tvoje hobije in navade. Preprosto bodita srečna skupaj in vsak posebej.

  Poiščita si skupne prijatelje

  Če že imata kakšne skupne prijatelje – to le vzdržujta še naprej. Če pa se družita vsaj posebej s svojo družbo, potem predlagamo, da si poiščeta vsaj en par ali pa dva prijatelja, s katerima bosta preživljala čas skupaj. Dokazano tudi to vpliva na srečno zvezo.

  prijatelji

  Poskusita novo stvar

  Ne gre za to, ker bi potrebovala popestriti zvezo, ampak samo za nekaj novega in svežega, kar bi lahko počela skupaj. Vsake toliko časa razmislita kaj je tisto, v čemer bi oba uživala in si oba želita. Pa naj bo to učenje jezika, šaha, nenavaden zmenek, na katerega gresta enkrat na mesec, tečaj boksa, karkoli, samo da bo to vajina stvar. Ustvarjajta spomine skupaj! Plezanje, plesni tečaj, igranje igric, potapljanje – počnita zabavne stvari skupaj in zapolnita življenje z nečim svežim!

  potovanja

  Popolna romantična zgodba? Vsaj en skupen hobi in da si vsak dan rečeta: Ljubim te!

  Strast, seks in …

  Seks! To je ena izmed ključnih stvari, ki delajo zvezo trdno, vročo in popolno. Brez tega ni popolne romantične in vroče zgodbe. Tudi raziskave kažejo, da so pari, ki seksajo (vsaj) dvakrat na teden, bolj srečni od tistih parov, ki to zanemarjajo. Zato hitro v akcijo!

  Lahko noč!

  Ena izmed zanimivih stvari, ki jih nekateri srečni pari počnejo je, da te zvečer pokrijejo. Četudi ne gresta ob isti uri spat, naj ti partner zaželi lahko noč, pokrije kot princesko in poljubi. Morda se ti sliši trapasto, ampak poskusita! To lahko postane zanimiva navada do konca življenja, ki vaju bo zagotovo na neki ravni še malenkost bolj povezala. Je sladka in preprosta stvar, ki jo lahko naredita drug za drugega.

  Če si lahko s partnerjem točno to kar si, torej popolnoma sproščena in odkrita ter sta med seboj na trenutke lahko celo čudaška, sta zagotovo na dobri poti!

   

  starejši zaljubljen par

  To je vajin film! In vidva sta tista, ki ga lahko naredita romantičnega in s srečnim koncem!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje