Pravijo, da je april muhast mesec. Tale je predvsem poln najrazličnejših izkustev. Kot čokoladna bonboniera. Pa še kakšen cel lešnik se skriva notri; pazite na zobe.

Poudarek je na spremembah na poslovnem področju. Odprite se, sprejmite njegov muhast tok in presenečeni boste opazili, da vas nosi prav tja, kjer je tisto, kar si želite, čeprav vi sami ne bi ubrali teh poti. Samo nikar se ne oklepajte tistega, kar hoče stran. Spustite in našli boste novo pot. Morda novo službo, drugo delovno mesto, novo dejavnost.

Nikoli ne bom pozabila tiste izkušnje. Bila sem  trda od glave do nohta na mezincu. Tako močno sem se oklepala vrvi, da so mi členki bledeli. Komaj sem dihala in se še težje premikala. Vsak najmanjši premik je bil napor, ki me je prav fizično izčrpaval. Dokler nisem skoraj obstala.

Takrat mi je odjeknilo v možganih: »Bolj nalahko se oprijemaj. Če se premočno držiš, se ne moreš premakniti.«

Kakšno spoznanje!

Naenkrat je postalo vse skupaj precej lažje. Skoraj igraje sem se premikala visoko nad tlemi, med vrhovi smrek.

Dokler…..

Bila je predzadnja preizkušnja!

Trije debeli hlodi, viseči na močnih vrveh.

Stopila sem na prvega in se počasi pomikala proti sredini. Ko je bila moja roka iztegnjena, sem z drugo zatipala po nasprotni vrvi.

Ajoj!

Prekratka! Moja roka je bila prekratka.

Zajela me je panika, nato pa sem pomislila, da konec koncev še nihče ni ostal zgoraj. Me bodo že sneli.

Me je pa glodalo: »A je bilo res vse zaman? Bom obtičala in ostala premagana prav zdaj, tik pred koncem?«

Glas v meni je bil hudo jasen:
»Če hočeš naprej, se boš morala spustiti!«

Zadihala sem in se popolnoma umirila. Spustila sem varno oporo debele vrvi, ki me je držala na mestu in brez opore obstala na 12 metrih višine. Počasi in čisto sproščeno sem premaknila nogo… še malo… In se dotaknila vrvi na drugem koncu.

Še danes ne vem, kako sem prišla dol, kajti v meni je gorelo kar nekaj žarnic. (Še dobro, da nisem česa skurila.)

Če hočeš naprej, se moraš spustiti!

Pogosto je v življenju povsem enako, kajne? Včasih obtičimo, ker se ne upamo spustiti in stopiti iz varne cone udobja, čeprav nam ta sploh ne ugaja. Ja, brez poguma ne moremo biti svobodni.

Ne dovolite, da vam slabe izkušnje iz preteklosti, kritike ter mnenja ali pričakovanja drugih vzamejo svobodo ter pravico do življenja. Živite tako, da vam nikoli ne bo žal, da ste karkoli zamudili.

Ta april vam bo nanesel kar nekaj preizkušenj, da boste lahko jasno spregledali, kaj je za vas sprejemljivo in kaj potrebuje spremembo. Lotite se starih, še neuresničenih želja in načrtov na drugačen, nov način. Uspelo vam bo!

Posvetite se svojemu telesu in zdravju. Ne spreglejte rdeče lučke, poskrbite za svoje telo. Dokler nam telo služi, imamo vse možnosti še odprte. Ko se upre, je teh možnosti bistveno manj. Cel mesec nam bo telo govorilo, kaj mu ustreza in kaj ne. To je tudi odličen čas za različne posege in operacije.

Aprilske energije bodo precej bolj nestrpno odkrivale nezadovoljstva na čustvenem področju in mnoge pare postavile pred zrcalo in izbiro: bi ali ne bi? Greste naprej skupaj ali je potrebno kaj spremeniti? Morda tudi pri sebi?

 

Želim vam april poln notranje energije in pogumnih podvigov,

Emily Enveritas (ex Taja Veroti)