Letošnje poletje za enkrat sicer še ni postreglo z ekstremnimi temperaturami, pa vseeno – manj je več (tako pri oblačilih kot pri ličenju) še vedno ostaja zlata zapoved.

Kako torej v čim krajšem času pričarati naraven, mladosten in »ne-nosim-ličil« videz, ki velja za hit poletja?

  1. Sijoča koža

Koža je kot platno na katerega nanašamo ličila; urejanje so torej začne že pred ličenjem. Skrb za kožo je vročih mesecih običajno še nekoliko bolj intenzivna kot sicer, saj sonce in morje kožo dodatno izsušita, k temu pa pripomore še hladen zrak iz klimatskih naprav.

Preden začnete nanašati BB ali CC kremo – kar je poleti alternativa (težki pudri naj raje počakajo na jesen) – poskrbite za podlago; na kožo zato najprej nanesite primer, ki bo poskrbel, da bodo ličila ostala na svojem mestu.

Na »kritična« mesta dodajte še malce korektorja.

  1. Topli sončni žarki na obrazu

Bronzer, bronzer, bronzer – poleti seveda ne gre brez bronzerja! Nanesite ga na predel pod lično kostjo in od lasišča proti notranjosti obraza. Tako boste opitčno zožali obraz in mu ob enem podarili sijoč poletni videz; kot da vas je pobožalo sonce – pa saj vas tudi je, kajne?

Vseeno z bronzerjem ne pretiravajte, saj lahko hitro izgledate ceneno, poleg tega pa poleti tudi normalna koža prenaša manj izdelkov kot sicer (beri: potenje in make up se ravno ne družita rada).

  1. Save the best for the last!

Ša zadnji top izdelki, ki bodo poletnemu videzu dodali piko na i, so: maskara, šminka in barvica za obrvi.

Začnite pri obrveh; so namreč okvir obraza, zato naj bodo vedno brezhibno urejene! Prvo urejanje prepustite kozmetičarki, ki bo primerno oblikovala in ohranila vašo naravno obliko obrvi, kasneje lahko za njih poskrbite sami.

Urejene obrvi lahko poudarite še z barvico – se neenakomernost dlačič sliši znano? – zato je tu barvica!

Na trepalnicah pred nanosom maskare uporabite še klešče za trepalnice, ki bodo poskrbele za bolj privihane (in navihane!) trepalnice. Pazite, da se trepalnice med seboj ne zlepijo. Ker na očeh ne boste uporabili drugih ličil, saj se držite načela »manj je več«, lahko za bolj odprt in definiran pogled nanesete dva sloja maskare, vendar pazljivo – razpackan in zlepljen videz ni ravno privlačen…

Za konec ustnice obarvajte v naravnih tonih – nežno roza, blaga rdeča ali sveže oranžna so popolne poletne barve, ki ne bodo delovale preveč umetno, vseeno pa bodo poudarile ustnice in jim dodale zapeljiv sijaj.

“Okušaj me zjutraj. Takrat sem še sveža.
Z rokavi pižame in starega gina
te silim z ostanki ljubega jazza.”
Študentka primerjalne književnosti in literarne teorije, novinarka in kantavtorka, ki se ne boji življenja.