Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  To, kako se počutimo danes in kako zdravi smo, je posledica tega, kako smo zase skrbeli v preteklosti. To, kako zdravi boste in kakšen bo vaš izgled čez pet in več let, je in bo odvisno od tega, kaj boste danes in v bližnji prihodnosti naredili za svoje telo. Telo odseva naš vložek vanj. Telo odseva, koliko spimo, kaj in koliko jemo ter ali se gibamo oz. smo kakor koli gibalno aktivni. Naše besede, energija, ki jo oddajamo, nasmeh ali slaba volja odsevajo, kaj se dogaja v naši notranjosti. In da, iz vaše drže telesa lahko zelo natančno razberem, ali imate za sabo težak teden. Iz vaših gubic na obrazu lahko razberem, kako močno ste zaskrbljeni. Iz vaše mišične zakrčenosti lahko dobimo pomembne informacije, kaj počne telo, da se brani pred nečim, kar mu ni všeč! In še mnogo podobnih znakov vam lahko naštejem.

  In ne, ne morem rešiti vaših težav.  Ne morem zdravo jesti namesto vas ali biti aktivna namesto vas. Lahko pa vam povem nekaj idej ali metod, kako to lahko naredite vi. Korake morate delati sami. Odgovornost zase, za svoje življenje, zdravje, počutje, energijo nosimo sami!

  Seveda pridejo dnevi, ko smo spali manj (iz katerih koli razlogov), ko je energije manj, ko smo bolj utrujeni, slabše razpoloženi. Vse to je normalno. A ko potegnete črto in če je vaš vložek v telo večji od njegove čustvene in energetske porabe, potem ste na plusu. To pomeni, da je v vašem življenju več trenutkov, ko ste dobro kot onih drugih. In to je za vaše telo in zdravje samo dobro.

  Nikakor pa nimate nobene pravice, da se nenehno pritožujete nad vsem: zdravjem, odnosi, službo, časom (joj, izgovori tipa nimam časa zmagajo – ampak to so samo IZGOVORI!), naredite pa nič zato, da bi bilo bolje. Veliko ljudi veliko časa (beri več desetletij) samo nabira – slabe dneve, neprespane noči, slabe obroke, dneve brez gibanja, slabe odnose, zahtevne ljudi, številne obveznosti, preveč odgovornosti … in potem, ko telo enega dne zelo glasno pove, da je tega dovolj (v obliki bolezni, poškodbe, izgorelosti ipd), potem bi ljudje radi to rešili že včeraj. Če nabirate leta in leta … boste vsaj mesece in mesece potrebovali za pot nazaj na začetek zelene veje in leta za to, da boste spet na zeleni veji. Ampak ne, nekateri ljudje raje umrejo (kakor pravi tudi Marjan Ogorevc), kakor da bi se spremenili, naredili nekaj, da bi jim bilo bolje in lažje. Prav. V bistvu je to povsem vaša odločitev in vaša stvar.

  Če pa bi vseeno radi naredili drugačen korak, majhno spremembo, eno pikico spremembe na bolje … potem vas lahko povabim tudi k sebi na svojo individualno obravnavo. Osnova je gibanje. Med gibanje pa se vpleta celo življenje in celotna oskrba, ki jo vaše telo potrebuje. Tam, kjer ste najšibkejši in najbolj ranljivi – tam morate delati največ. Če želite. Ampak če ne, se mi prosim ne pritožujte. Hvala. 😉

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje