Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Prihaja večer, počasi se odpravite v posteljo ter se nežno privijete k partnerju, in potem… Ufff, sovražite smrčanje! Jutri imate pomemben sestanek ali pa morate zgodaj vstati, da bi vadili jogo; pravzaprav sploh ni pomembno… Smrčanje ubija vaš spanec, zbujate se utrujeni in predvsem razdražljivi.

  Vsem, ki že nekaj časa spite s partnerjem »smrčačem«, je občutek dobro poznan. Ste se kdaj vprašali ali lahko, na videz precej nepomembna stvar, vpliva na vaše razmerje?

  Nosni vstavek No snore

  Študija, ki so jo opravili na Rush University Medical Center v tujini, je pod drobnogled vzela 10 parov, pri katerih je imel eden od partnerjev problem s spanjem – smrčanjem torej

  Pari so izpolnjevali vprašanja o zadovoljstvu v razmerju, kvaliteti življenja in zaspanosti, poleg tega pa so opravljali še raziskave v laboratoriju. Rezultati zanimive študije so pokazali, da spanje močno vpliva na kvaliteto življenja in lahko predstavlja resen problem v zakonu.

  Primer zakoncev je pokazal, da je mož s smrčanjem partnerko zbudil povprečno osemkrat na noč, slednja pa je posledično v povprečju prespala samo 73% noči, medtem ko je povprečje spanca običajnega človeka blizu 90%. Strašljivo, kajne? Zgodba se je srečno končala, saj je mož – metaforično seveda – rekel NE smrčanju in si priskrbel nosni nastavek, ki zmanjšuje smrčanje ter lajša dihanje.

  Smrčanje je precej pogost pojav, ki lahko prizadane moške in ženske različnih starosti; v grobem gre za oteženo dihanje, ki ga še dodatno poslabšata alkohol in kajenje.

  Obstaja več metod, ki lahko delno ublažijo simptome. Najlažja je gotovo spanje na boku namesto spanja na hrbtu. Preprost trik, ki deluje!

  Kljub vsemu spanje na boku včasih ne pomaga – roko na srce – 8 urni spanec na eni strani tudi ni prav prijeten… Trajnejšo rešitev bi, na drugi strani, predstavljala operacija, vendar se partner zaradi vaše nejevolje zanjo verjetno ne bo odločil. Le kako bi mu lahko zamerili? Zlato sredino, morda celo alternativo, predstavlja nosni nastavek za zmanjšanje smrčanja in lajšanje dihanja. Pred spanje ga preprosto vstavite v nos in – WOALA! Pozdravite miren in tih spanec.

  Pa lahko noč!

  >> Zaspanci lahko več preberete na sledeči povezavi:www.nosnore.si.

  No snore nosni vstavek proti smrčanju

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje