Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Končno ste pobegnili zoprnemu šefu, nabasanim pisarnam in sodelavcem, s katerimi se niste ravno najbolj povezali. Kakorkoli; bliža se pozno popoldne, še vedno ste v pižami in v hipu se zatotite, da danes pravzaprav niste opravili ničesar…

  Organizacija je pri delu od doma prav gotovo ključnega pomena. Začetni koraki so najbolj pomembni – veselo na delo!

  1. Pripravite urnik

  Delo od doma je za vas verjetno novo, vseeno bo najbolje, da čimprej (vsaj) okvirno sestavite delovnik. Zelo pomemben je tudi delovni prostor – poskrbite, da bo na vaši pisalni mizi dovolj svetlo; v nasprotnem primeru se bodo možgani »mučili« z vidom, vi pa boste posledično hitreje utrujeni in več dela bo ostalo za jutri…

  1. Rana ura – zlata ura

  Eno od prednosti dela od doma je gotovo jutro brez budilke. Kljub vsemu se potrudile, da iz postelje zlezete pred deseto uro. Dlje kot boste ostali v postelji, težke jo boste zapustili! Naj vas udobje ne premami; vstanite, skočite pod prho in zajtrkujte – potem se delo lahko začne.

  Držite se načela, da med jedjo ne odgovarjate na jutranje maile. Namesto tega po zajtrku preberite novice, bloge ali članke, ki vas zanimajo; tako boste možgane počasi spravili v tek in pripravili na delo.

  1. Sestavite »to do« listo

  »Hmm.. kaj pa zdaj?«. Lista opravkov se morda sliši dolgočasno in precej striktno, kljub vsemu pa bo močno pripomogla k disciplini in izboljšanju motivacije. Pred spanjem si torej vzemite deset minut in napišite spisek opravil za naslednji dan. Pomislite na prioritete in ne pozabite na kratke odmore in počitek. Sam svoj šef – super!

  1. Odstranite moteče dejavnike

  Pomembno je, da se v delovnem okolju počutite dobro. Odstranite vse morebitne dejavnike, ki vas bi utegnili motiti. Televizija in telefon vsekakor ne spadata na vašo pisalno mizo, kajne?

  Na nova sporočila na Facebooku, Instagramu in Tweeterju boste lahko odgovorili kasneje – med odmorom.

  1. V naravo!

  Ne pozabite na gibanje. Med pavzo stopite ven – svež zrak vam bo dobro del; če ne gre drugače, odprite okno. Poskrbite, da boste (kljub številnim obveznostim) telesno aktivni vsaj pol ure dnevno.

  Pri delu od doma obstaja nevarnost, da lahko precej hitro »pozabite nase« – tudi svoboda seboj prinaša pasti; zatorej ostanite organizirani in osredotočeni. Postavite si jasne cilje in jim sledite, no, in slecite že vendar to trenirko!

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje