Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Podjetje Huawei Consumer BG je odprlo vrata svojega največjega zdravstvenega središča Huawei Health Lab doslej. Nov objekt v izmeri 4.680 ㎡stoji v parku jezera Songshan v mestu Dongguan na Kitajskem in predstavlja razvojni naložbeni projekt v vrednosti 200 milijonov juanov oz. približno 28 milijonov evrov. Podpiral bo več kot 80 vrst različnih načinov testiranj za znanstvenike, ki delujejo na področjih strokovnih raziskav, razvoja ekosistemov in zdravja ter vadbe, ki bodo s tem pripomogli pri raziskavah, razvoju in testiranju Huaweievih pametnih nosljivih naprav.

  Huawei ima trenutno vzpostavljenih več zdravstvenih središč za preučevanje tehnologije, povezane z zdravjem, vključno z laboratorijem Xi’an, kjer se osredotočajo na inovativne primere uporabe tehnologij za zdravje in vadbo. Cilj zdravstvenega središča Songshan Lake je postati vodilni inštitut za raziskave in razvoj tehnologije na področju zdravja in vadbe, s poudarkom na razvoju izdelkov, razvoju standardov, certificiranju in drugim dejavnostim znotraj te industrije.

  Huawei je na področju pametnih nosljivih naprav in zdravja v zadnjih letih predstavil že številne inovativne, tehnološko napredne in znanstveno zasnovane izdelke ter storitve.

  Dan odprtih vrat

  Huawei je na dnevu odprtih vrat novega zdravstvenega središča medijem predstavil svoje pretekle rezultate raziskav na področju zdravja in vadbe in s tem ponudil podrobnejšo razlago o tem, kako bo laboratorij izpolnjeval svoje funkcionalne in raziskovalne odgovornosti.

  Ena od predstavitev je vključevala simulacijski laboratorij z visoko planoto, ki posnema okolje do 6000 metrov nadmorske višine, kjer preizkušajo, kako nasičenost s kisikom vpliva na človeško telo. Laboratorij vsebuje prostore, ki so potrebni raziskovalcem za merjenje sprememb v človeškem telesu na različnih višinah in pri različnih podnebnih razmerah, saj na ta način za analizo pridobijo veliko bolj natančne podatke.

  Laboratorij je opremljen tudi s profesionalnim optičnim sistemom za zajemanje gibanja, ki vključuje 28 hitrih infrardečih kamer z največjo hitrostjo vzorčenja 10.000 Hz. Raziskovalcem to omogoča do milimetra natančno snemanje širokega spektra subjektov, vključno s premikajočimi se kroglami. S preučevanjem gibanja človeškega telesa Huawei stremi k razvoju novih in inovativnih funkcij za svoje pametne nosljive izdelke.

   

  Področje za raziskovanje fiziologije vadbe je opremljeno tudi z merilniki kardiopulmonalne funkcije, metabolizma in srčnega utripa ter visoko zmogljivimi tekaškimi stezami, ki jih lahko raziskovalci uporabljajo za spremljanje maksimalne aerobne kapacitete (VO2), porabe kalorij in srčnega utripa med vadbo. Letos so v laboratoriju zajeli že približno 192.500 km tekaških podatkov, kar ustreza štirim krogom in pol okoli ekvatorja.

  Zahvaljujoč tovrstnim raziskovalnim zdravstvenim središčem, Huaweievi pametni nosljivi izdelki, med drugim najnovejše pametne ure serije Watch GT 3, podpirajo več kot 100 načinov vadbe, vključno s plezanjem, plavanjem, namiznim tenisom, golfom in številnimi drugimi športi.

  Zdravstveni in vadbeni inkubator

  Novo središče Huawei Health Lab bo služilo tudi kot inkubator za scenarijsko usmerjene aktivnosti in storitve, v katerih bodo obiskovalci lahko neposredno uživali, vključno z mikrofizičnim pregledom, domačo vadbo in digitalnim športom.

  V laboratoriju za mikrofizične preglede lahko uporabniki preizkusijo nosljive izdelke Huawei za merjenje fizičnih kazalnikov, kot sta krvni tlak in spremljanje nasičenosti krvi s kisikom (SpO2). V notranjem fitnesu lahko uporabniki začnejo spremljati svojo vadbo tako, da povežejo pametno uro Huawei, televizor Huawei Vision in pametne naprave drugih proizvajalcev. V območju digitalnega športa pa se lahko uporabniki pomerijo s prijatelji na veslaških napravah in stacionarnih kolesih za spinning. Aplikacija Huawei Zdravje (Health) zdaj ponuja tudi 11 vrst vadb, vključno s tekom, kolesarjenjem, jogo, fitnesom in drugimi.

  Huawei je vložil veliko v raziskave digitalnih tehnologij na področju zdravja in vadbe ter v partnerstva z organizacijami, ki delujejo na tem področju. Raziskovalnemu programu Huawei se je do danes pridružilo že več kot 5 milijonov uporabnikov, več kot 320 milijonov uporabnikov pa je že koristilo Huaweieve zdravstvene in vadbene storitve. Aplikacija Huawei Zdravje pa trenutno beleži več kot 83 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov.

  Huaweiva politika varstva zasebnosti navaja, da je zasebnost osnovna pravica vsakega potrošnika. V skladu s tem podjetje tretjim osebam onemogoča dostop do uporabniških podatkov brez izrecnega soglasja uporabnika in zahteva, da se vsi njegovi partnerji v ekosistemu držijo strogega režima zasebnosti in varnosti.

  Nove naprave Huawei

  Poleg nove ure Huawei Watch GT 3 je sicer Huawei na nedavni predstavitvi na Dunaju predstavil še telefona srednjega razreda Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki navdušujeta z izjemnima cenama 499 € oziroma 349 €, veliko pozornosti pa so pritegnile tudi brezžične slušalke Huawei FreeBuds Lipstick.

  Pri tem velja še izpostaviti, da so vsi kupci obeh omenjenih novih telefonov deležni posebne ugodnosti v obliki enoletnega jamstva za popravilo razbitega zaslona v vrednosti 49 €. Pogoj je le, da telefon kupijo med 21. 10. in 31. 12. 2021 in da so registrirali svoj račun Huawei (Huawei ID) pred 21. 10. 2021.

  Za več informacij obiščite consumer.huawei.com/si.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje