Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Vsi imamo različne predstave o tem, kako izgleda uspeh. Nekaterim je to stabilna kariera, napredovanje po korporativni lestvici, lasten dom in kup denarja. Za druge to pomeni družina, ljubeč zakon in srečni ter neodvisno vzgojeni otroci. Za nekatere je pa uspeh hibrid obojega ali pa mogoče nekaj popolnoma drugega. Bistvo je, da je uspeh pri vseh videti drugače. Toda ko gre za uspešne ženske, obstajajo nekatere navade in lastnosti, ki jih imajo vse in zaradi katerih so uspešne.

  Verjamejo vase

  Močne ženske so same sebi najboljši podporniki, ki ne verjamejo samo v to, da je uspeh mogoč, verjamejo, da je mogoč tudi za njih – verjamejo, da lahko dosežejo vse, na kar se odločijo.

  Stojijo za tem, v kaj verjamejo

  Uspešne ženske imajo mnenje o življenju, svetu, delu in vsem vmes ter zagovarjajo svoja prepričanja. Znajo oblikovati svoje mnenje na podlagi svoje izobrazbe, izkušenj in prepričanj in ne sledijo slepo drugim.

  Skrbijo za svoje zdravje

  Uspešna ženska ne verjame, da zdravje pomeni biti vsak dan v telovadnici ali jesti solato za vsak obrok. Namesto tega razume, da zdravo življenje vključuje um, telo in dušo in ve, da mora vse te vidike svojega življenja negovati enako.

  Zastavljajo si vprašanja

  Uspešna ženska se ne boji zastavljati vprašanj ali poiskati pojasnila. Ne gleda svet le po svojih vrednotah, temveč se skuša naučiti in razumeti situacije, v katerih je, in biti del procesa, ne le v vlogi gledalca.

  Imajo zastavljene življenjske cilje

  Uspešna ženska ne živi življenja reaktivno, ampak ga živi proaktivno. Zaveda se svojih velikih življenjskih ciljev in tega, da veliki cilji zahtevajo veliko načrtovanja. In to je točno to, kar počne! Vsak dan dela v smeri svojih ciljev, četudi so to majhni koraki.

  Razumejo pomembnost odnosov

  To ne pomeni romantičnih odnosov in jih tudi ne izključuje. Ne glede na to, ali gre za vajino zakonsko zvezo, družino, delovne odnose ali prijatelje – vse so to pomembni odnosi, ki veliko vplivajo na vaše življenje. Te odnose je treba negovati, strupene različice teh odnosov je treba prekiniti – in uspešne ženske se tega ne bojijo storiti!

  Nenehno se izobražujejo

  Izobrazba je eden najpogostejših in največkrat uporabljenih pokazateljev splošnega človeškega kapitala. Zato si uspešne ženske ne dovolijo mentalne rutine. So radovedne, ozaveščene in seznanjene s svetom. Posebej se pa zavedajo, da je dostop do sodobnih tehnologij ženskam odprl številna vrata. Zato je Zavod Ypsilon v sodelovanju s podjetjem SAP Slovenija pripravil projekt »I’mpowered for the future«, s katerim želijo predvsem dekletom omogočiti dostop do brezplačnih delavnic programiranja. Namreč, vse več sodobnih poklicev in poklicev prihodnosti zahteva vsaj osnovno obvladovanje te veščine. In vsaka uspešna ženska stavi tudi na praktično znanje! Pridruži jim se na brezplačnih delavnicah in se opolnomoči za prihodnost!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje