Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ljubljana, 22. februar 2023 – S svojim tehničnim strokovnim znanjem in pomembno vlogo pri inovacijah v panogi je podjetje Samsung Electronics prepoznano po vodilnem položaju in odličnosti na svetovnem trgu. Glede na tržno raziskavo Omdie je Samsung ponovno zasedel vrh svetovnega televizijskega trga za leto 2022, s čimer je že 17. leto zapored prvo podjetje v televizijski industriji. Ta dosežek je mogoče pripisati nenehni zavezanosti podjetja ustvarjanju vrhunske izkušnje gledanja in dizajna, osredotočenega na uporabnika.

  Samsung že 17 let ohranja vodilno vlogo v industriji televizorjev, ki jo najbolje ponazarja linija Neo QLED, saj daje prednost le vrhunskim izdelkom. Leta 2022 je Samsung prodal neverjetnih 9,65 milijona televizorjev QLED in Neo QLED, s čimer je skupna prodaja od začetka prodaje leta 2017 dosegla 35 milijonov naprav. Samsung je leta 2022 prevladoval tudi v segmentu ultra velikih televizorjev, s 36,1-odstotnim tržnim deležem in 42,9-odstotnem tržnem deležu televizorjev z diagonalo nad 75 oziroma 80 palcev. Na trgu premijskih televizorjev s ceno nad 2.500 USD je Samsung ohranil največji tržni delež po prihodkih, in sicer 48,6 odstotkov.

  “V zadnjih 17. letih smo vodilni v panogi, kar nam je omogočila nenehna zvestoba in zaupanje potrošnikov v naše izdelke,” je dejal Cheolgi Kim, izvršni podpredsednik oddelka Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics. “Še naprej bomo utrjevali pot za ustvarjanje najbolj vrhunskih izkušenj z napravami, ki presegajo vrhunsko kakovost slike.”

  Vodilno mesto podjetja Samsung na trgu televizorjev že 17. leto zapored je dokaz, da je podjetje zavezano k zagotavljanju najbolj inovativnih izdelkov z oblikovanjem, usmerjenim v potrošnika in nadgrajeno uporabniško izkušnjo. S predstavitvijo televizorja Bordeaux leta 2006 so se televizorji LCD s prefinjenim dizajnom in lahkim ohišjem uveljavili v množični uporabi. To je bilo tudi prvič, da se je Samsung uvrstil na prvo mesto na svetovnem trgu televizorjev. Podjetje je potrošnikom še naprej neprenehoma približevalo prelomne tehnologije s predstavitvijo prvega televizorja LED leta 2009 in pametnega televizorja leta 2011, pri čemer je ob vsaki od teh predstavitev in tudi pozneje obdržalo vodilni položaj na trgu.

  Samsung še naprej premika meje kakovosti zaslona in inovativnosti z uvajanjem izdelkov z najnovejšo tehnologijo. Leta 2017 je tako opredelil izraz “zaslon naslednje generacije” s predstavitvijo prvega televizorja QLED, pri katerem je bila prvič v industriji uporabljena tehnologija Quantum Dot za doseganje 100-odstotnega barvnega volumna. Podjetje je leta 2018 predstavilo revolucionarni QLED 8K, ki mu je leta 2021 sledil Quantum Mini Neo QLED z LED in MICRO LED. Ta zbirka inovativnih tehnologij je na novo opredelila standard za kakovost TV slike in še naprej postavlja nova merila v industriji.

  Poleg tega je bil Samsung v ospredju tudi pri uvajanju novih kategorij, kot je serija televizorjev Lifestyle – začenši z ikoničnim dizajnom The Serif leta 2016, ko je Samsung nadaljeval z razvojem svoje linije izdelkov z dizajni za izboljšanje uporabniške izkušnje z izdelki, kot so The Frame, The Sero, The Terrace, The Premiere in The Freestyle.

  V letu 2023 Samsung nadaljuje svojo zavezanost inovacijam z razvojem intuitivne tehnologije, zasnovane za izpolnjevanje potreb vsakega uporabnika. SmartThings bo omogočil brezhibno integracijo in povezljivost več naprav, pri čemer bo varnost ostala glavna prednostna naloga, kar bo uporabnikom omogočilo ustvarjanje globoko prilagojenih izkušenj, ki bodo ustrezale njihovim edinstvenim željam in potrebam.

  O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

  Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje

  na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED.

  Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje