Dobro se spomnim začetka svoje pubertete — spreminjanje mojega telesa, čustvenih nihanj in seveda, kar žensko pričaka prej ali slej, prva menstruacija. Ker sva si bili z mamo vedno zelo blizu, sem to obdobje mojega življenja brez večjih težav prebrodila. Seveda pa so izkušnje vsake posameznice drugačne — pogosto se dekleta znajdejo v situacijah, ko ne vedo kako in kaj zaradi slabe komunikacije in obravnavanja ženskega telesa kot tabuja. Izjemno pomembno je, da se dekleta kar se da najhitreje spoznajo s svojim telesom in tako lažje sprejemajo odločitve glede le-tega.

Spoznajte svoje telo

Ne glede na vašo starost, nikoli ni prepozno, da o sebi izvete nekaj več ali pa se podrobneje poglobite v že prej osvojeno znanje. Največ o vaši anatomiji vam lahko seveda pove vaš osebni zdravnik. Za samouke pa na spletu najdemo ogromno prispevkov, ki tudi na preprostejši način opišejo in predstavijo ne le reproduktivne organe, temveč tudi pomembne biološke procese ki se odvijajo v našem telesu. Nekaj osnovnih informacij o materničnem vratu lahko najdete tukaj.

Primerjajte sanitarne pripomočke

Kot ženske vemo, da so vložki, tamponi in menstrualne skodelice nekaj, čemur se ne moremo izogniti. Edino, kar lahko storimo, je to, da izberemo najprimernejši izdelek zase in naše telo. Ta točka se deloma nanaša na zgornjo, saj je za izbiro najprimernejše zaščite potrebno dobro poznati svojo anatomijo.
Seveda vse poznamo tampone in vložke, koliko pa vas je že seznanjenih z menstrualno skodelico? Inovativnemu pripomočku v svetu žensk priljubljenost vse hitreje narašča!

https://lalicup.com/wp-content/uploads/2016/04/Lali-S-blue.jpg

Skodelica LaliCup je vse bolj priljubljena!

Sprejmite samo sebe!

Leta je trajalo, preden sem se sprijaznila z osebo, ki jo srečujem v ogledalu. S spoznavanjem svojega telesa, njegovih bioloških funkcij in omogočanjem čim prijetnejšega preživljanja ”tistih dni” sem postala bolj samozavestna, pogumna in srečna. Že najmanjše stvari lahko pripomorejo k popolni spremembi osebnosti in pozitivni naravnanosti, brez večjega truda. Le s sprejemanjem same sebe se zavemo, kakšno srečo imamo, da smo ženske!