Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Menstrualna skodelica je znana po svoji dolgi življenjski dobi, ki v dolgem roku koristi tako okolju kot tudi vaši denarnici. Da pa jo lahko koristite dlje časa, je potrebno za menstrualno skodelico tudi pravilno skrbeti.

  Čiščenje menstrualne skodelice je izjemno enostavno – ko jo odstranite iz nožnice (pri čemer se ob ustreznem ravnanju s krvjo ne boste umazali nič bolj kot pri menjavi tampona), njeno vsebino preprosto zlijete v straniščno školjko.

  Očistite jo lahko na več načinov – skodelico obrišete s čistilnim robčkom, ali pa jo izperete z vodo. Slednji način je najbolj priljubljen ter praktičen, saj lahko uporabite navadno vodo iz plastenke (z uporabo hladne vode se izognete razbarvanju in neprijetnemu vonju). Čiščenje menstrualne skodelice je tako preprosto, da ga lahko opravite tudi na javnih straniščih!
  Zvečer skodelico umijemo z blagim in neparfumiranim intimnim milom – pomembno je, da v nožnico ne vnašamo dodatnih kemikalij.

  Za temeljitejše čiščenje se uporabnice običajno odločajo po koncu vsakega mesečnega ciklusa:

  Po koncu vsakega ciklusa je menstrualno skodelico potrebno sterilizirati v večji količini vrele vode. Zadostuje že samo pet minut, za temeljito sterilizacijo pa skodelico pustite vreti dobrih deset minut. Po želji in potrebi lahko isti postopek izvedete tudi med mesečnim ciklom.

  Nekatere uporabnice se odločajo tudi za temeljito čiščenje menstrualne skodelice v pomivalnem stroju med ciklusi, tega ne priporočamo. Močni detergenti lahko namreč poškodujejo površino skodelice in obenem dražijo sluznico v nožnici.

  Za ohranjanje čistoče menstrualne skodelice je skodelico najpametneje hraniti v posebni vrečki za shranjevanje z zadrgo.

  Menstrualna skodelica LaliCup je na voljo v več različnih barvah -- izberi svojo najljubšo!

  Menstrualna skodelica LaliCup je na voljo v več različnih barvah — izberi svojo najljubšo!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje