Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Kljub temu da je uporaba menstrualne skodelice zelo enostavna, se lahko v mislih ženske zatakne že pri vprašanju, katera skodelica bo popolna zame in navsezadnje kaj točno storiti s pecljem M-skodelice. Ne skrbi, vse ti bomo razložili! Četudi si že uporabnica ali pa želiš postati uporabnica menstrualne skodelice Lalicup, je popolnoma normalno, da se sprašuješ o določenih stvareh. Ampak do odgovora še pridemo …

  … Najprej pa: Katera menstrualna skodelica je prava zame?

  Izbiraš lahko med 3 različnimi velikosti: S (majhna), M (srednja) in L (velika). Vse skodelice Lalicup so izdelane iz 100% medicinskega tekočega silikona, ki je kataliziran na osnovi platine in ne vsebuje lateksa ali škodljivega BPA. Ne draži ali suši sluznice in je dobrodošla rešitev tudi za ženske, ki imate pogosto težave z vnetji, alergijami ali glivičnimi obolenji.

  Spodnja tabela prikazuje, katera velikost je prava zate. Torej, v kolikor se prepoznaš v določenih značilnostih, je to smernica za katero velikost Lalicup skodelice se odločiti. Na primer, v kolikor si mlajša ženska, ki še ni rodila, je tvoja prava velikost S. Če si pridna športnica, ampak imaš močno menstruacijo, potem izberi M, za vse starejše ženske s šibkejšimi vaginalnimi mišicami ali ženske z močnim menstrualnim tokom pa je na voljo skodelica L.

  Lalicup_velikost

  Ustrezna velikost menstrualne skodelice je odvisna od več dejavnikov!

  Tri menstrualne skodelice in tri dolžine peclja

  Zdaj ko si izbrala svojo popolno Lalicup menstrualno skodelico, je čas da spoznaš pecelj svoje skodelice. Dolžine peclja se razlikujejo glede na velikost skodelice. Večja je skodelica, manjša je dolžina peclja.

  Dolžina peclja:

  • velikost S: 25,5 mm
  • velikost M: : 22 mm
  • velikost L: 19 mm

  Kako veš, ali pustiti pecelj pri miru ali ga skrajšati? To boš ugotovila že zelo kmalu, in sicer pri vstavljanju skodelice. Ko se namestiš v udoben položaj – najbolj pogosto je kar med sedenjem na stranišču ali s privzdignjeno eno nogo – z zloženo skodelico (z obročem naprej) vstaviš v spodnji del nožnice, pri tem pa sprostiš vaginalne mišice. Skodelico namestiš nekaj centimetrov pod maternični vrat. Morda boš na začetku malo nespretna, ampak se ne sekiraj – prav vse uporabnice menstrualne skodelice smo bile na tej točki.

  Ko si jo vstavila, preveriš, če se je skodelica pravilno razprla, tako da bo učinkovito lovila menstrualno kri. In za konec preveriš še pecelj: če te moti, ga preprosto odrežeš ali prikrajšaš. Če boš med hojo ali med sedenjem moteče oziroma neudobno čutila skodelico čisto na vhodu nožnice, potem moraš zagotovo skrajšati pecelj. Ampak najprej ga skrajšaj le malenkost, nato po potrebi še malo.

  Pravilno vstavljena skodelica ne povzroča bolečine ali občutka nelagodja. 

  Torej – LaliCup skodelico, za razliko od tampona, umestiš v spodnji predel nožnice, tako da naj bi pecelj ostal znotraj nožnice. V kolikor se pozicionira nižje, pa pecelj skrajšaš z ostrimi škarjami.

  Za konec pa še ena zanimivost!

  Povprečna ženska za klasične higienske pripomočke, kot so tamponi in vložki, letno porabi od 50 € do 120 €, kar pomeni, da se investicija v menstrualno skodelico Lalicup, ki jo lahko brezskrbno uporabljaš več let, povrne v zgolj 3 mesecih. Uf, samo pomisli kaj vse bi si lahko privoščila s tem prihrankom!

  Menstrualna:skodelica_LaliCup

  Menstrualno skodelico lahko brezskrbno uporabljaš med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje