Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Štajerska vinska klet Zlati grič vsako leto za svoja vrhunska vina prejme nekaj laskavih nagrad in priznanj iz svetovno uveljavljenih tekmovanj. Tokrat je prejela bronasto medaljo na Decanter World Wine Awards, in sicer za Sivi Pinot, letnik 2018.

  Kakšno je nagrajeno vino?

  Sivi pinot 2018 je globoko slamnato rumenkasto vino, ki se iskri v, za to zvrst vina značilnih, rožnatih odtenkih. Vino je bilo 12 ur macerirano in v tem času so se iz grozdne kožice poleg aromatskih spojin izluščila še barvila. Vinu dajeta odprt, saden, sortni vonj fermentacija pri nižji temperaturi in grozdni mošt, stisnjen iz ročno prebranih jagod. Usklajeno razmerje med kislinami in sladkorji ter izrazita sortnost, ki jo zaznamo takoj po prvem požirku, se nadaljuje v srednje dolg pookus. Vino je pitno, mladostno sveže, gladko in razvaja z vsakim požirkom, sommelier pa priporoča, da ga postrežemo k nežnim jedem iz govedine in ribam. Se tudi vam to sliši kot idealen izbor vina za poletne piknike in morske večerje?

  To boste lahko presodili že jutri, v petek, 24. maja, med 14h in 20h, ko podjetje Zlati grič pripravlja Dan odprtih vrat. Na dogodku bodo obiskovalci deležni vodenega ogleda ene izmed najmodernejših vinskih kleti v regiji in poskusili vina, ki veljajo za največji ponos teh vinorodnih gričev. Zlati grič tudi sicer velja za pravo zakladnico doživetij: val navdušenja vedno znova doživijo golf igrišče, ujeto med vinograde, apartmaji v Vinogradniškem dvorcu iz 15. stoletja in odlična kulinarična ponudba Gostilne Grič z izjemno razgledno točko.

  Foto: PR

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje