Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Z 21. junijem smo končno dočakale uradni začetek poletja. Otroci so se vrnili iz šol, zaključuje se izpitno obdobje, in najpomembneje, izkoristimo lahko zasluženi dopust. Največ Slovenk se v poletnih mesecih s svojimi izbranci ali družinami odpravi na obalo, kjer uživa sončne žarke in se hladi s sladoledom.

  Včasih pa nas kljub načrtovanju preseneti menstruacija – da dopusta ne boš preživela samo pod senčnikom ali najetem avtodomu, smo zate pripravili seznam najpomembnejših pripomočkov za sproščeno in brezskrbno uživanje v vročih temperaturah, kljub menstruaciji.

  Kaj priporočamo za dolge destinacije?

  Ker pot do počitniškega kraja navadno traja več ur, je dobro poskrbeti za primerno zaščito – zagotovo se ti je že zgodilo, da ravno takrat, ko moraš nujno zamenjati vložek ali tampon, stranišča ne najdeš.

  Z menstrualno skodelico ustrezne velikosti lahko brez strahu v avtu sediš tudi do dvanajst ur. Menstrualna skodelica namreč zadrži dovolj krvi, da redno izpraznjevanje ni potrebno – ni več strahu pred morebitnimi krvnimi madeži na tvojih najljubših hlačah ali sedežu avtomobila!

  Za vsak slučaj imaš lahko še nepremočljive hlačke.

  Menstrualna skodelica LaliCup je zdaj na volji tudi v vinski barvi

  Menstrualna skodelica LaliCup je zdaj na volji tudi v vinski barvi

  Kaj priporočamo za plavanje?

  V poletni vročini se zagotovo želiš ohladiti v bazenu ali morju, kajne? Marsikatera izmed nas pa naleti na težavo, ko si zaradi menstruacije ne želi stopiti v vodo.

  Že res, da obstajajo tamponi, ki so primarna zaščita pred menstru

  acijo v poletnih mesecih. Žal pa so bili povezani tudi z povzročitvijo sindroma toksičnega šoka, ki se je v nekaterih primerih končal s smrtnim izidom. Da se izogneš morebitni nevarnosti, uporabi menstrualno skodelico . Če pa si vseeno pristašica tamponov, jih nadomesti s soft tamponi, ki so bili razviti na podlagi najnovejših ginekoloških raziskav. Uporabljaš pa jih lahko tudi med spolnim odnosom 😉

  Kaj priporočamo ponoči?

  Poletni spanci se pogosto končajo v stalnem prevračanju v postelji zaradi neznosnih temperatur. Da bi bil tvoj spanec kar se da udoben (predvsem na dopustu), preizkusi menstrualno skodelico tudi ponoči. Vsaki se je že zgodilo, da se je v jutru zbudila v mlaki krvi zaradi nezanesljivih vložkov in tamponov.

  Za ponoči pa so odlične tudi nepremočljive spodnje hlačke LaliPanties, saj nudijo dodatno zaščito pred madeži na rjuhah in s tem preprečujejo madeže na jogiju!

  Če ti je menstrualna skodelica še vedno tuja, pa jo lahko nadomestiš s pralnimi vložki, ki kri vpijajo močneje kot običajni vložki, ki jih kupiš v drogeriji.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje