Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ste že preizkusile menstrualno skodelico? Uporablja jo lahko vsaka ženska, ne glede na njeno starost. Ker pa si med sabo nismo vse enake (deviškost, moč menstrualnega toka, pretekle nosečnosti, lega materničnega vratu …), pa se je pred samim nakupom potrebno odločiti za pravo velikost.
  Menstrualna skodelica bo nadomestila klasične higienske vložke, kot so vložki in tamponi, ter vam omogočila, da svojemu življenjskemu slogu brez strahu sledite tudi v obdobju menstruacije.
  Primerna je tudi za uporabo ponoči ali med športnimi aktivnostmi (tudi, kadar nimate menstruacije – skodelica namreč deluje tudi kot vodni tampon in s tem preprečuje vdor vode v nožnico).

   

  Olajšajte si obdobje menstruacije!

  Olajšajte si obdobje menstruacije!

  Pravilno uporabo menstrualne skodelice sestavljajo štirje preprosti koraki:

  2. ZLAGANJE
  Menstrualna skodelica je  izdelana iz mehkega medicinskega silikona, ki ga zložite na polovico in jo tako lažje vstavite.

  3. VSTAVLJANJE
  Dokler se vstavljanja menstrualne skodelice ne navadimo, si lahko pri vstavljanju pomagamo tudi z lubrikantom na vodni osnovi. Večina uporabnic si skodelico najlažje vstavi med sedenjem na straniščni školjki, nekatere pa tudi s čepenjem ali s privzdignjeno nogo. Najpomembnejše je, da skodelico vstavljamo v udobnem položaju, saj bo tako najlažje.
  Zloženo skodelico vstavimo v spodnji del nožnice in ob tem sprostimo vaginalne mišice.
  po vstavitvi je potrebno preveriti, če se je skodelica pravilno razprla – le tako bo namreč učinkovito lovila menstrualno kri. Da preverimo stanje skodelice, s prstom rahlo zaokrožimo okrog njenega dna. V primeru, da vas pecelj skodelice moti, ga lahko tudi prikrajšate ali pa tudi odrežete.

  4. ODSTRANJEVANJE
  Ena izmed prednosti menstrualne skodelice je tudi ta, da jo je potrebno redko izprazniti. Uporabnice to povprečno opravijo 2- do 4-krat dnevno, pred čemer si, seveda, roke očistimo z blagim milom in vodo. Sprostimo vaginalne mišice ter primemo dno skodelice in čvrsto stisnemo, dokler ne začutimo sprostitve podtlaka. Ko skodelico zložimo v manjšo obliko, jo nežno izvlečemo.

  5. ČIŠČENJE
  Po odstranitvi menstrualno skodelico izpraznimo – njeno vsebino izlijemo v straniščno školjko, nato pa jo tudi operemo, kar s pomočjo navadne vode iz plastenke. V primeru, da te možnosti nimamo, jo lahko preprosto očistimo kar s čistilnim robčkom in jo nato ponovno vstavimo.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje