Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Spet tisti čas v mesecu. Morda smo malo tečne in kakšen košček čokolade pojemo več kot ponavadi, pa vendarle bi moralo življenje naprej potekati kot običajno. Potujemo v neznana mesta, plavamo v morju ali bazenu, telovadimo, igramo tenis, smučamo, plešemo … In kaj je tisto, zaradi česar smo lahko med tovrstnimi aktivnostmi še bolj sproščene? Beri dalje!

  Menstruacija ni ovira, da plešemo, plavamo ali telovadimo!

  Telovadba lahko resnično pomaga med menstruacijo, da se sprostite, odmislite bolečino in morebitne nelagodne občutke. Tole pa so dejstva, ki te lahko prepričajo, da menstruacija ni razlog, da cel teden presedimo in preležimo:

  • Pričakuješ menstruacijo? Poskrbi, da te ne preseneti bolečina! Če imaš ponavadi krče, potem rajši vzemi kakšno tableto in pazi na prehrano, preden dobiš menstruacijo. Na ta način ti telovadnica ali tek zunaj ne uideta!
  • Če redno telovadiš (ne samo kadar nimaš menstruacije), lahko resnično pozitivno vplivaš na PMS simptome, saj redna telesna vadba dokazano blaži simptome predmenstrualnega sindroma, prav tako pa lahko z redno telovadbo dosežemo, da bolečine med menstruacijo izginejo ali se vsaj zmanjšajo.
  • Dokazano je, da fizična aktivnost pomaga in blaži bolečine in izboljšuje razpoloženje!
  • Če ti resnično ni do treninga, se ne sekiraj! Pomembno je, da poslušaš svoje telo. Če se dan ali dva počutiš res slabo in imaš grozne krče, potem je razumljivo, da si vzameš prosto. V nasprotnem primeru pa je že sprehod odlična ideja!
  • Neudobno med telovadbo zaradi tamponov? To je samo izgovor! Poskusi menstrualne skodelice Lalicup, ki so “zunaj” že dolgo časa zelo uveljavljene! Ne poznaš skodelic? Lalicup je menstrualna skodelica – prva, zasnovana in izdelana v Sloveniji, z mislijo na slovenska dekleta in ženske – ker želijo, da zaživite lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo. Menstrualna skodelica Lalicup je zdravju prijazna, udobna, zanesljiva, ekološka in cenejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom, ki jih ženske uporabljamo že stoletja. In popolnoma primerna med treningom!

  Menstruacija ni izgovor, da se izogneš telovadbi! Poskusi menstrualno skodelico in se spravi k treningu že prvi dan menstre!

  Če si imela samo kanček dvoma, ali lahko telovadiš med menstruacijo, je čas, da se teh dvomov znebiš. Za svoje telo in psihično zdravje lahko brez skrbi poskrbiš tudi med menstruacijo! Omisli si še menstrualno skodelico, da ti bo medtem, ko boš oblikovala svoje seksi telo, popolnoma udobno! Menstrualno skodelico lahko brezskrbno uporabljaš med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem, saj je skrbno zasnovana in izdelana iz mehkega medicinskega silikona tako, da ne povzroča neprijetnega občutka med aktivnim preživljanjem časa. Tudi vstavljanje je povsem preprosto in ne povzroča neprijetnega občutka – zložimo jo v manjšo obliko in v nožnico vstavimo manj globoko kot običajno vstavimo tampon.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje