Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Kljub mnogim nevšečnostim (nenehnim čustvenim nihanjem, vsakomesečnim bolečinam v predelu trebuha in ostalimi posledicami, ki jih prinaša menstruacija) je večino časa prav čudovito biti ženska, mar ne? Malenkosti, ki nas brez večje potrebnosti begajo in nam tisti teden v mesecu ne pustijo spati, lahko odpravimo tudi same, če poskrbimo za svoje zdravje, udobje in dobro počutje.

  Uporaba menstrualne skodelice Lalicup je prvi korak v svet zdravja. Omogoča namreč varnejše in predvsem udobnejše obdobje menstruacije. Seveda takšne pozitivne rezultate omogoča le, če je pravilno nameščena. Da boste potencial tega pripomočka izkoristile do popolnosti, je pomembno pobližje spoznati maternični vrat ter mišice medeničnega dna.

  MATERNIČNI VRAT

  Maternični vrat ali cervix je spodnji del maternice, ki povezuje maternico in nožnico. Skozi luknjico na materičnem vratu odvaja v nožnico, kjer jo ujame in zadrži menstrualna skodelica. Namestitev le-te je zato odvisna ravno od lokacije materničnega vratu. Ta se pri večini žensk skriva globoko v nožnici, kamor pa ne namestimo menstrualne skodelice. Pozicioniramo jo precej manj globoko – le nekaj centimetrov pod maternični vrat.

  Če je skodelica nameščena previsoko, lahko namreč pritiska na maternični vrat, kar pa povzroči nelagodje ali celo rahlo bolečino. Da poiščete lokacijo svojega materničnega vratu, s prsti kar pogumno prodrite v nožnico! Na njenem koncu boste zatipali oblasto zatrdlino z jamico, podobno nosni odprtini. Na sredini se nahaja vaš maternični vrat.

  MIŠICE MEDENIČNEGA DNA

  Mišice medeničnega dna opravljajo številne pomembne naloge v ženskem telesu – podpirajo nožnico, maternico, črevesje, mehur in danko ter zagotavljajo njihovo ustrezno delovanje. Krepitev teh mišic zagotavlja normalen pretok urina, preprečuje inkontinenco, povečuje užitek v spolnosti – tako za žensko kot tudi za moškega.

  Z izvajanjem Keglovih vaj, namenjenih krepitvi mišic medeničnega dna, boste utrdile in okrepile le-te. Posledično tudi izboljšate svoje splošno zdravje, saj lahko vaje brez večjega napora izvajate dva- do trikrat dnevno po 5 minut. Velika prednost Keglovih vaj je ta, da jih lahko izvajate kadarkoli in kjerkoli – tudi, ko sedite za mizo ali pa se sproščate na kavču. Izboljšate lahko predvsem težave z inkontinenco, ki so pogoste pri starejših ženskah.

  Pri izvajanju Keglovih vaj si lahko pomagate tudi z vaginalnimi kroglicami. Te z vsakim gibanjem spodbujajo krepitev vaginalnih mišic v kratkem času.

  MENSTRUALNA SKODELICA LALICUP

  Lalicup je prva v Sloveniji zasnovana in izdelana menstrualna skodelica, ki omogoča boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo. Je zdravju prijazna, udobna, zanesljiva, ekološka in cenejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom.

  Menstrualna skodelica Lalicup omogoča udobno in varno menstruacijo

  Menstrualna skodelica Lalicup omogoča udobno in varno menstruacijo

  Ker je izdelana in 100% medicinskega tekočega silikona, za razliko od tamponov ne draži ali suši sluznice in predstavlja rešitev težavam z vnetji, alergijami ali glivičnimi obolenji.
  Brezskrbno jo lahko uporabljate tudi med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem, saj zaradi zasnove in izdelave ne povzroča neprijetnega občutka med aktivnim preživljanjem časa.

  Tudi samo vstavljanje je povsem preprosto in ne povzroča neprijetnega občutka – zložimo jo v manjšo obliko in v nožnico vstavimo manj globoko kot običajno vstavimo tampon. Z inovativno zasnovano menstrualno skodelico Lalicup ste lahko povsem brezskrbni, saj njena oblika in prostornina zagotavljata maksimalno učinkovitost tudi pri močnejših menstruacijah.

  Ker so tamponi in vložki namenjeni enkratni uporabi, jih vsaka ženska v svojem življenju uporabi in odvrže na tisoče. Menstrualna skodelica Lalicup je precej bolj ekološka – potrebujete le eno, ki jo lahko brezskrbno uporabljate več let in po uporabi na preprost in hiter način očistite s pomočjo čistilnega robčka ali s plastenko vode kar nad straniščno školjko.

  Prednost se kaže tudi v celotnem prihranku ob nakupu menstrualne skodelice Lalicup. Povprečna ženska za klasične higienske pripomočke letno porabi od 50 do 120 €. Investicija v nakup skodelice se povrne v zgolj 3 mesecih.

  Anatomija menstrualne skodelice Lalicup

  Anatomija menstrualne skodelice Lalicup

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje