Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Tablični računalniki so postali popolna naprava za opravljanje običajih dnevnih opravil. A zavedati se moramo, da dolga in intenzivna uporaba katerekoli naprave z zaslonom lahko poškoduje oči, še zlasti naj bi povečevala kratkovidnost med uporabniki. A tudi v tem primeru lahko na pomoč priskoči tehnologija.

  Huawei se zaveda pomena varovanja oči, zato tej težavi namenjena veliko pozornost med načrtovanjem in oblikovanjem vsake nove naprave. Njegov izredno zmogljiv tablični računalnik MatePad Pro ima zato raznovrstne funkcije profesionalne kakovosti, ki skrbijo za zaščito oči, vključno z načinom za optimalni prikaz knjig v elektronski obliki.

  Izredno nizke emisije modre svetlobe

  Na zdravje oči že sam po sebi blagodejno vpliva velik, 27,43-centimetrski (10,8-palčni) zaslon, saj večja slika pomeni večja besedila in druge elemente slike, to pa manj naprezanja oči. Da je slika ostra, poskrbi ločljivost 2560 x 1600, ki zadostuje za gostoto okoli 280 slikovnih pik na palec, medtem ko za čudovite fotografije in video poskrbi sposobnost celovitega prikaza barvnega obsega DCI-P3. Način udobja (Eye Comfort) filtrira modro svetlobo, ki predvsem v večernih urah lahko slabo vpliva na vaš bioritem. Eye Comfort deluje skladno s tehnologijo za izboljšavo slike ClariVu in je potrjen s strani nemškega inštituta TÜV Rheinland.

  Tablični računalnik Huawei vključuje najnovejšo različico sistema EMUI, ki omogoča preprosto vklapljanje in izklapljanje funkcij udobja oči v nadzornem središču naprave. Zdravje oči je sicer pomembno vsem uporabnikov, še zlasti pa bodo napravo znali ceniti študenti in učenci, saj so ti zaradi narave učenja in dela na daljavo obsojeni dlje časa gledati v zaslone.

  Več ravni varovanja oči

  V tablični računalnik je vgrajena tudi vrsta tipal, ki jih računalnik uporablja za podporo drže, prilagajanje svetilnosti ter opozorila na tresljaje in razdaljo gledanja, ko deluje v otroškem načinu. Ko je vklopljeno opozorilo drže, naprava prek vgrajenih tipal (žiroskopov) zazna, ali otrok tablični računalnik uporablja med bolj priporočljivim sedenjem ali leži – položaj, ki ga želimo čim bolj preprečiti, saj ne vpliva najbolje na zdrav razvoj. Poleg tega računalnik hkrati prilagaja svetilnost zaslona na podlagi podatkov o osvetlitvi okolice, s čimer se izognemo branju v pretemnem okolju. Zanimiva je še ena funkcija, saj otroci radi tablični računalnik uporabljajo v avtomobilih. V primeru vklopljenega opozorila o neravni cesti namreč naprava ob pretiranem tresenju prikaže opozorilo.

  Naprezanje oči je dostikrat odvisno od razdalje do zaslona, zato MatePad Pro vključuje možnost opozarjanja nanjo, saj mu vgrajeno tipalo bližine omogoča natančen izračun razdalje do uporabnikovih oči. Vključen pa je tudi način e-knjige, ki s prilagajanjem kontrasta, svetilnosti, ostrine in nasičenosti barv zagotavlja udobno in zdravo izkušnjo branja z zaslona.

  Višja učinkovitost s pisalom in tipkovnico

  Tablični računalnik MatePad je opremljen s pisalom M-Pencil. Ker razpozna kar 4.096 stopenj pritiska in ima le 20 milisekund zakasnitve, je kot nalašč za skiciranje in risanje, z njim pa lahko ustvarite tudi hitre zapiske, nakupovalne sezname in podobno. Že nameščene aplikacije, kot je na primer Nebo, svinčnik podpirajo in omogočajo, da iz njega iztisnete kar največ.

  Ni pa pisalo edini dodatek – v odlično pomoč vam bo tudi pametna fizična tipkovnica, ki hkrati ščiti zaslon pred poškodbami med prenašanjem, ko prenosnik zaprete, pa debelino poveča zgolj za 1,3 mm. Način uporabe tipkovnice prav tako blagodejno vpliva na udobje in zdravje oči, saj napravo lažje postavite v za delo optimalni položaj na primerni razdalji.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje