Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Zaradi izjemnih donosov na kripto trgu se v zadnjem času vanj podaja vse več ljudi. Toda žal bo mnogim namesto lepih donosov ta trg prinesel le nočne more.

  Da se sami ne bi znašli med njimi, mednarodni bestselling avtor Robert Rolih priporoča, da natančno sledite naslednjim smernicam.

  1. V ta trg vlagajte le denar, ki ga lahko mirno pogrešate.

  Za to obstajata dva pomembna razloga. Prvi je, da živimo v svetu, ki mu kraljujejo zakoni kvantne fizike. In v kvantni fiziki ne obstajajo gotovosti, obstajajo le verjetnosti. Kljub temu, da obstaja velika verjetnost za odlične donose na kripto trgu, se lahko tudi kaj zalomi.

  Drugi razlog pa je, da je kripto trg zaenkrat zelo majhen, mlad in nereguliran trg. To pomeni, da so na njem možna izjemno velika nihanja. Danes gre lahko Bitcoin za 20% navzgor, jutri pa za 30% navzdol. Če v takšnih razmerah vlagaš v ta trg denar, ki je zate zelo pomemben, te bodo živci izdali in boš v paniki prodal ravno v trenutku, ko ne bi smel. Če pa vlagaš v ta trg denar, ki ga lahko pogrešaš, teh problemov ne boš imel, saj boš zlahka preživel vse padce.

  1. Naj kripto trg ne bo vaša edina naložba

  Zaradi tveganj, ki so opisana pri prvi smernici, je pametno svoje naložbe razporediti med različne tipe sredstev, kot so delnice, zlato ali obveznice. Vlaganje le v kripto trg je lahko zelo nevarno, ker nikoli ne vemo zagotovo, kaj se lahko zgodi v prihodnosti.

  1. Bodite zelo pozorni na mnoge prevare.

  Na kripto trgu je ogromno prevar. Na tisoče prevarantov vam bo poskušali ukrasti vaše kripto premoženje na vse mogoče načine. Najbolj pogoste so sheme, kjer vam prevaranti rečejo, da vam bodo ob depozitu npr. 0,1 Bitcoina na njihov naslov poslali nazaj 0,2 Bitcoina. Ali pa vabila v sheme, kjer naj bi neko podjetje za vas trgovalo z Bitcoinom in vam pošiljalo dobičke.

  Seveda so to v 99,9% prevare, pri katerih ljudje izgubijo vse svoje vložke.

  1. Poskrbite za varno hrambo svojega kripto premoženja

  Praktično edini varen način, da kupite Bitcoin in druge kripto žetone je, da si odprete račun pri eni od večjih menjalnic, kot so npr. Binance, Kraken, Coinbase ali Bitstamp. Če želite še povečati varnost, pa žetone  po nakupu prenesite iz menjalnice v t.i. hladno denarnico (Ledger ali BC Vault). To pomeni, da vaše kriptovalute ne bodo več dostopne preko interneta in bodo s tem varne pred hekerji.

  1. Če nimate računalniških znanj, ta trg pustite pri miru.

  Za varno kupovanje in hranjenje kripto premoženja potrebujete neko osnovno računalniško pismenost. Zato ta trg (zenenkrat) ni primeren za ljudi, ki niso domači z računalnikom in pametnimi telefoni.

  1. Razpršite svoje kripto naložbe in ne vlagajte v zelo majhne projekte

  Podobno kot podjetja, tudi kripto projekti lahko propadejo. Če vlagate v velike kripto projekte, kot sta Bitcoin in Ethereum je to tveganje relativno nizko. Toda ko vlagamo v manjše projekte, se to tveganje eksponentno viša. Če vlagate v manjše projekte, potem obvezno razpršite svoje naložbe na najmanj 10 projektov. Projekti, ki imajo manjšo tržno vrednost kot 100 mio USD pa so izredno tvegani in gredo lahko mimogrede v nič. Spomnite se le, kaj se je zgodilo s »slavnim« slovenskim žetonom Xaurum. Njegova cena je v enem trenutku poskočila na $1500, danes pa se giblje pod enim dolarjem.

   

  O Robertu Rolihu in njegovi knjigi The Million Dollar Decision so pisali ali govorili v več kot 50 medijih, med drugim tudi na ameriški in ruski TV. Člani njegovih plačljivih programov o investiranju prihajajo iz več kot 40 držav. Predavateljske odre pa si deli z največjimi predavateljskimi zvezdami sveta, kot so npr. Jack Canfield, Gary Vaynerchuk, Dr. John Grey, Brian Tracy in drugi.

  * Robert Rolih ni finančni svetovalec, borzni posrednik ali registrirani investicijski svetovalec. Ne priporoča določenih delnic, kriptovalut, skladov ali kakšnih drugih finančnih instrumentov. Če so omenjene kakšne delnice, skladi ali drugi tipi finančnih instrumentov, so omenjeni zgolj iz ilustrativnih ali izobraževalnih namenov. Preden sprejmete kakršnokoli odločitve glede investiranja, se o tem posvetujte s svetovalcem, ki ima ustrezno licenco.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje