Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Vsak človek na srečo in uspeh gleda drugače, a dejstvo je, da si srečni in uspešni ljudje delijo enake navade in poglede na življenje v primerjavi s tistimi, ki so ves čas nesrečni. Dobra novica je, da lahko z nekaj spremembami v vsakdanjem življenju in z zavestnim spreminjanjem miselnega toka dolgoročno vplivate na to, v katero skupino ljudi se boste uvrščali. Raziskali smo, katerih 7 navad si delijo srečni in uspešni ljudje:

  Ne gojijo zamer

  Odpuščati in pozabiti napake sta nepogrešljivi dejanji srečnih ljudi. Razlog? Gojenje zamer pomeni, da v sebi zadržujete jezo, razočaranje, bolečino in druga negativna čustva, ki blokirajo, da sreča vzklije v vas in najde pot na površje. Z odpuščanjem in pozabljanjem napak se boste osvobodili negativnosti in naredili prostor za vse pozitivno v vašem življenju.

  So optimistični

  Bodimo realni: slabi in nezaželeni dogodki vsakemu občasno prekrižajo pot, tudi najsrečnejšim. A slednji se nad takšnimi dogodki ne pritožujejo, pač pa si jih vzamejo za izziv. Na njih gledajo kot na še eno priložnost, da svoje življenje dvignejo na višjo raven, potem ko nastalo težavo razrešijo.

  Imajo visoke cilje

  Srečni in uspešni ljudje so ambiciozni, vidijo mnogo priložnosti za uspeh, vedo, česa si želijo, in na tej poti ne vidijo omejitev, le manjše izzive. Na poti k uresničevanju ciljev so predani svoji viziji in disciplinirani, saj natanko vedo, kakšne so njihove sanje in kaj to pomeni za njih.

  So zaposleni, vendar ne hitijo!

  Številne raziskave kažejo, da hitenje in neprestana časovna stiska telesu povzročata stres, ta pa vodi v nesrečno počutje. A ljudje le stežka najdemo pravo mero med ravno prav zaposlenim in situacijo, ko jih delo že duši. Prav zato poiščite zdravo ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. Ko se odločate, katero delo sprejeti, je tako naš nasvet, da prikimate le tistemu, ob kateremu začutite »wow« moment in z njim veliko mero vznemirjenja.

  Denar vlagajo v izkušnje in v druge ljudi

  Srečni in uspešni ljudje bolj kot za materialne reči denar zapravljajo za izkustvene dejavnosti. Skozi njih se učijo, se izboljšujejo, gradijo nova poznanstva in se zavedajo, da je vsak takšen dogodek unikatno doživetje. Odpravite se, torej, na seminar, kot je Odprite oči, s katerim boste na predavanju Roberta Roliha, mednarodnega bestselling avtorja knjige The Million Dollar Decision, izboljšali svojo finančno pismenost in na takšen način dosegli občutek zadovoljstva in ponosa. Slednje boste dosegli tudi, če si boste vzeli čas za druženje s prijatelji, zato rezervirajte termin na turizem@zlati-gric.si in si v najboljši družbi poglejte Vinsko klet Zlati grič, ki slovi po sodobni arhitekturi in vrhunski vinski kapljici.

  Drugim privoščijo uspeh in se z njimi veselijo.

  Ker se srečni in uspešni ljudje zavedajo, da so dobri odnosi pot do zadovoljnega življenja, so v odnosu do drugih nadvse spoštljivi in aktivno reagirajo na vse, kar se drugim dogaja. Z njimi slavijo njihov uspeh ali jim stojijo ob strani v težkih situacijah, so konstruktivni poslušalci in sogovorniki.

  Vzamejo si čas zase

  Najbrž ste to slišali že neštetokrat, a dovolj spanja in zdrav način življenja ključno vplivajo na iskrico v vaših očeh.  Prav zato je jutranja rutina in reden stik z naravo, ko v trenutkih samote ponovno najdete stik sami s seboj, nadvse pomemben dejavnik pri ohranjanju notranjega miru in psihofizičnega zdravja. Prav tako se srečni ljudje znajo nagraditi, bodisi z novo obleko, izletom ob koncu tedna ali ogledom filmom, zleknjeni pod odejo s kozarčkom Konjiške bele penine iz Vinske kleti Zlati grič v rokah. To je skrivnost srečne odrasle osebe: več kot nameni sebi, več lahko od sebe tudi zahteva.

  Foto: Shutterstock

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje