Legenda slovenske glasbe Oto Pestner, ki je v svoji bogati karieri sodeloval že s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, je tokrat pod svoje okrilje vzel pevko Tejo Leskovšek – Teyo. V duhu prihajajočih praznikov je njeno novo skladbo oblekel v božično obarvano melodijo.

“Vedno se mi je po glavi podila večno zelena pesem Silvestrski poljub. Pomislil sem, da božič nima neke svoje himne in sem se odločil, da poskusim. Verjamem, da bo Teya naredila to pesem zimzeleno.” Oto Pestner

Letos sta Oto in Teya zopet, po sedmih letih, nastopila skupaj, s pesmijo “Ljudje pomladi” na prireditvi Poletna noč, ki je bila letos posvečena Tadeju Hrušovarju. Po skladbah “Vse na tem svetu”, “Naša pesem je mladost” in najbolj sveži “Božični poljub” pa prihaja na radijske postaje tudi njun duet z naslovom “Zakaj si mi všeč”, ki je bil premierno predstavljen v “Miklavževem večeru,” na RTV Slovenija.

Glasba Teyo spremlja že od malih nog, kot solistka in s pevskim zborom je nastopala na vseh osnovnošolskih prireditvah ter tekmovanjih. V srednji šoli se je pridružila očetovemu narodno zabavnem ansamblu Kozjanski zven. Njen prvi televizijski nastop sega že v leto 2005, ko je prišla v finale v oddaji Spet doma. Leta 2015 je kot zamenjava za Heleno Blagne odšla na mesec dni dolgo turnejo v Južno Ameriko s skupino Ave iz Velenja, Vinkom Šimekom in Robertom Goterjem, kjer so priredili deset koncertov za slovence, ki živijo v Argentini ter Braziliji. Dve leti kasneje pa je na turneji v Torontu, največjem kanadskem mestu, prepevala slovenskim izseljencem. Svojih uspešnih 15 let pevske kariere je obeležila s prvim samostojnim koncertom, ki so se ga udeležili številni ljubitelji dobrih melodij, ki so na njeni glasbeni poti pustili svoj pečat.

Teya je prav tako članica skupine Mladih 5, ki jo je pred 15 leti združilo prijateljstvo, želja po druženju ter veselje do glasbe. Vse pogosteje se člani pošalijo, da so zdaj, po tolikšnem času, Mladih 5 po srcu in to je tudi od zdaj naprej lepotni dodatek k njihovemu »staremu« imenu.

Pevka, ki prihaja iz majhnega kraja Dobje pri Planini, že pravljičnih sedem let živi v Celju, a jo zadnje čase vse bolj vleče nazaj na deželo, kjer je mir, svoboda, brezskrbnost, toplina. Sprostitev od vsakdanjega vrveža je nekaj, kar potrebuje po napornem delavniku – po poklicu je namreč delovna terapevtka.

V stilu prihajajočih praznikov je njeno novo skladbo pospremila tudi praznična CD zgoščenka “Božični poljub”. Do konca tega leta pa se ji bo pridružil tudi nov videospot.

Vokal in besedilo: Teja Leskovšek

Glasba in aranžma: Oto Pestner