Kjer je skrivnost v odnosih, je tudi radovednost, misterioznost in skrite želje. Skrivnost je energija, ki nas privlači in vzburja. To je ena bistvenih sestavin v razmerju, če želite, da se svoji ljubljeni osebi še bolj približate.

Torej, kaj storiti, če ste v dolgoročnem in predani zvezi? Kako lahko ustvarite več skrivnosti in misterioznosti z osebo, ki jo že tako dobro poznate?

Več kot očitno se skrivnost skozi leta lahko zmanjšuje, saj z ljubljeno osebo preživimo veliko časa. Dejanje spoznavanja nekoga pa je, po definiciji, ravno nasprotje tega, da to osebo doživljamo bolj skrivnostno. Ampak to ni problem!

Mi vsi – tako kot posamezniki in v odnosih – si nenehno prizadevamo najti ravnotežje med nasprotnimi energijami. Na primer, po eni strani si želimo varnosti, ampak si želimo tudi pustolovščin. Vsi imamo radi bližino … ampak tudi svoj prostor. Smisel življenja ni, da pridemo v brezhibno stanje ravnotežja in da tam ostanemo za vedno, to je nemogoče! Življenje se vedno spreminja. In mi z njim.

Ko porabimo preveč časa v varnem območju, se nam naše življenje lahko zdi malce dolgočasno, suho in načrtovano. Potem pa kar naenkrat hrepenimo po novostih in skrivnostih! Nič hudega, povsem izvedljivo.

Preberite 4 načine, kako poživiti življenje in vaš odnos, obenem pa vzpostaviti občutek skrivnosti in spontanosti:

1. Kdaj pa kdaj je dobro, da se znebite ustaljenega urnika.

Razumem, da nas urniki vodijo na poti do izpolnitve ciljev. Vendar preveč sporeda vodi do dolgočasja. Premešajte svoj urnik in vnesite v vajino razmerje manj predvidljivosti! S partnerjem pojdita na pustolovščino ali izklopite televizor za nekaj dni in počakajte, kaj se bo zgodilo.

2. Prekinite nekaj pravil.

Veste, da si to želite! Preveč omejitev na nas deluje noro.

Dejstvo: upor bo vedno skrivnosten – in zato privlačen. Pravila so pomembna, ampak preveč togosti pa nas omejuje in daje občutek monotonosti. Zato vas prosimo, zavoljo vaše sreče, prekinite nekaj pravil! Primer: Jejte sladico. Storite nekaj, zaradi česar se boste počutili poredne. In naslednji del je bistvenega pomena: za to se ne počutite krive! Uživajte in v svoje življenje vnesite več svobode.

3. Drug drugega presenečajte.

Novosti nam dajejo občutek, da smo živi. Torej, naredite nekaj presenetljivega, česar vaš partner ne bo nikoli pričakoval. Poglejte na vašega partnerja na drugačen način.

4. Bodite (resnično) igrivi.

Vsa zgornja našteta dejanja so dejanja igrivosti. Predvidljiva energija je nasprotno igrive energije. In to ni problem, dokler ne bomo šli predaleč z vsemi načrtovanji, razporejanji in odgovornostjo. Ko se to zgodi, vsa skrivnost prične odtekati.

Namesto tega se preprosto odločite, da pričnete negovati svoje veselje in smeh, ta odločitev pa naj bo prioriteta! To bo osvetlilo energije vašega življenja in tudi ljudi okoli vas. Dotaknite se skrivnosti znotraj vas, in pustite, da kdaj prevzame vlogo vodiča. Dajte spontanosti in igri nov pomen, ki ga zaslužita in vaš odnos bo spomladi doživel preporod.