Sladkor telesu jemlje še kako nujen vitamin B, njegovo pomanjkanje povzroča kronično utrujenost, paranojo, anksioznost, probleme s koncentracijo, težave s prebavo in pa hitrejše bitje srca.

Ste tudi vi eni izmed tistih ljudi, ki se težko uprete sladicam, po drugi strani se pa jim ne želite popolnoma odpovedati? Potem lahko klasičen sladkor z mirno vestjo zamenjajte z njegovim zdravim nadomestkom. Sugarsweet, naravni in brezkaloričen nadomestek sladkorja, ne povzroča kariesa in kandide, ne obremenjuje kosti in ne vpliva na vašo telesno zdravje ali težo. Ker je brez energijske vrednosti, je tudi odličen pripomoček pri hujšanju oz. izgubi telesne maščobe. Cavalier čokoladke pa vam omogočajo, da uživate čokolade na zdrav način ne da bi se na račun boljše forme ali zdravja morali odreči gurmanskemu okusu čokolade.

Za nakup naravnega sladila SugarSweet ali Cavalier stevia čokolade, kliknite na povezavo www.sladko.si.

mentol-muffn-7

Super privlačni čokoladni kolački z mentrolovo kremo

Za pripravo čokoladnih kolačkov potrebujete:

Sveže mentolovo smetano pa dobite z:

  • 1,5 dl sladke smetane,
  • jedilno aromo poprove mete,
  • zelenim barvilom po želji.

Za okrasna jajčka potrebujete še:

Potrebujete le še pekač za muffine in modelček za piškote z motivom.

Priprava:

  1. Stepite jajca in vmešajte grški jogurt. Nato stopite Cavalier čokolado in jo vrzite k jogurtovo-jajčni mešanici. Vsujte SugarSweet, naravni nadomestek sladkorja, na koncu pa vmešajte še mlete lešnike. Pograbite simpatične modelčke za kolačke, jih vtaknite v pladenj za muffine in napolnite s slastno maso. Pečico ogrejte na 180 stopinj in vanjo dajte pekač, za 25-30 minut.
  2. V drugem koraku stepite smetano. Stepite jo do čvrstega, nakar vmešajte sladkor po okusu in nakapljajte za pol žličke arome poprove mete. Če želite poleg okusa doseči še mentolni videz, lahko zraven primešate še majhno pikico jedilne zelene barve.
  3. Ubijte jajce in ločite rumenjak od beljaka. Prvega skupaj s sladkorjem puhasto zmešajte, drugega pa spremenite v čvrst sneg. Čokolado stopite, jo malce ohladite, nato pa jo igrivo vmešajte k rumenjaku. Zdaj previdno vmešajte še beljakov sneg. Dobljeno čokoladno maso vlijte v manjši pekač, čigar dno je obdano s papirjem za peko, ter vrzi v pečico, ki še kar vztraja pri 180 stopinjah. Čez 5-8 minut se bo prava zabava šele začela.
  4. Iz sveže pečenega (in rahlo ohlajenega) biskvita z izbranim modelčkom za piškote izreži željene oblike. Na kolačke s pomočjo dresirne vrečke nanesite všečen zeleni kupček, na katerega nato položite biskvitni izrezek.

Dober tek!

Prvotni recept najdete na spletni strani www.midvakuhava.si.