Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Drage dame, ste tudi ve ena od dam, ki si po tihem šepeta v blazino, da ga imate sicer še vedno rade, a ljubite ga ne več? Kaj pa to sploh je Ljubezen? Kakšna je razlika med “imam ga rada” in “ljubim ga”?

  Pari, ki obiščejo mojo Svetovalnico, pogosto povedo, da se imata sicer še vedno rada, a da ne vidita drugega izhoda, kot da gresta narazen. Sicer še dopuščata možnost, da spremenita svoj odnos tako, da ju bo zopet čustveno in osebnostno zadovoljeval, a spremembe so možne le, če si par dovoli vzeti dovolj časa, pogosto tudi po leto dni in ko se zavedata, da je za odnos potrebno resno prizadevanje in spoštovanje sprejetih partnerskih dogovorov.

  Da lahko svojemu dragemu iz srca, po nekaj letih, izrečete, da ga ljubite, pomeni, da ste se po zaključeni fazi zaljubljenosti odločili za vajino ljubezen, se pravi za negovanje strasti, ljubezni, spoštovanja, pripadnosti, zvestobe in biti eden drugemu v oporo v viharjih skupnega življenja.

  Svojega dragega imate rade kot prijatelja, kar tudi je, imate ga rade kot očeta vajinih otrok, a ljubite ga kot svojega moškega.

  No, tako nekako gre po mojem mnenju razlikovanje med “imeti rad” in “ljubiti” partnerja. Seveda vse takole napisano velja tudi za moški del publike. Včasih se zgodi, da partnerji nesrečno zavzdihnejo ob svoji partnerki in povedo na glas, da jo imajo še radi, a da so se zaljubili v čedno novo sodelavko. A to je že druga zgodba.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje