Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Običajno slišimo zgolj pripombe, kritike in negativne zgodbe ljudi iz naše okolice, ko se pogovarjamo o parih, ki jih poznamo oziroma, ko se pogovarjamo s katerim od prijateljev ali znancev, ko nam razlaga, kako nemogoča da je žena ali da mož sploh ne upošteva želja svoje drage in kar naprej dela nekaj po svoje. Vsem znano, kajne?

  No, danes pa prosim razmišljajte o tem, kako bi lahko svoj partnerski odnos oblikovali tako, da bi bil uspešen. Se pravi, da bi se v njem počutile varne, sprejete, ljubljene, zaželene. Točno takšne, kot ste. Brez pretvarjanja, mask, nalimanih fasad in umetnih nasmehov. Torej se poglobite v skrivnosti, ki pomagajo pri oblikovanju zdravega in uspešnega partnerstva. In seveda s tem prosim seznanite tudi svojega dragega na primeren in prijazen način.

  1. Z ljubeznijo se spominjajte začetkov vajine zveze. Romantike. Zaljubljenosti. Trudita se, da se še vedno gledata kot ljubimca, ne glede na to, kako vaju je skupno življenje prisililo v hitre rešitve in stres. Res je pomembno negovati ljubljenje, božanje, igranje s telesom dragega. Brez čudnih izgovorov. In brez skritih maščevalnih misli! Seks je odličen za vaše fizično in čustveno zdravje.
  2. Bodite prijateljica in sopotnica svojemu dragemu. Včasih nam paše zgolj se stisnit k nekomu, ki nas sprejema in ljubi točno takšne kot smo. Ker včasih nam kak moker in globok poljub ne ustreza, temveč zgolj varen objem. Bodite pripravljene porabiti nekaj časa zgolj za tiste aktivnosti, ki so pri srcu vašemu dragemu. Tako boste z njim več časa, čutil bo vašo podporo in prisotnost. Tako bo z veseljem tudi on z vami takrat, ko boste želele. Partnerstvo zahteva kompromise in prilagodljivost.
  3. Družita se z ljudmi, ki podpirajo vajino zvezo. Tiste člane družine ali prijatelje, ki imajo slabo mnenje o vas ali vašem partnerju ali sploh o vajinem partnerskem odnosu lahko mirne vesti odstranite z vaše liste druženja. Ker so destruktivni za vajin odnos. Tega pa ne potrebujeta.
  4. Sprejmita razlike v mnenjih, kar pogosto pripelje do nesoglasja. Pri razčiščevanju bodite fer in iskreni. Prisluhnite partnerju, kaj v resnici govori, ne zgolj besedam temveč sporočilu, ki se skriva v njih. Odgovorite umirjeno in argumentirano, brez sarkazma, jeze ali napadalnega tona. Zdrave debate so primerne. Ne uporabljajte krutih besed, ki prizadenejo vam drago osebo. Nima smisla. Ker to ruši vajin odnos in ljubezen. In v posteljo ne hodita jezna!
  5. Preglejta in popravita, dopolnita vajin nenapisan partnerski dogovor. Občasno, recimo enkrat na leto si vzemita kvaliteten čas zgolj za vaju in se pogovarjajta kaj se vama je dogajalo, kje sta pogrešala mnenje drugega, kaj sta pričakovala in kje sta se razhajala. Pa seveda se pomenita tudi o tem, kaj vama je bilo všeč, kje sta se čutila in kako sta uspešno reševala spore. Na podlagi te »inventure« se dogovorita, kako bi v bodoče reševala takšne in podobne situacije. To je odlična podlaga za dolgoživ in srečen odnos.

  Z negovanjem odnosa bo vaša zveza uspešna, zdrava in vama bo nudila zadovoljstvo in mir. Malce se zamislite nad tem, kdo ste in kakšni ste v zvezi, kakšen je vaš partner in kakšna sta kot par. Ko občutite, da je prišlo do večjih sprememb, kar povabite partnerja na iskren pogovor, da zopet nastavita vajina pravila. Na dolgi rok to deluje zelo uspešno.

  logo svetovalnica

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje