Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Občasen pasivno agresiven pristop k življenjskim problemom je dokaj pogost, vendar nekateri ljudje uporabljaj manipulacijo in indirektno komunikacijo tako, da postane to del njihove rutine. Pasivno agresivni ljudje so lahko neopazni, ker zamaskirajo svojo sovražno vedenje v prijaznost in navidezni nasmešek.

  Tole spodaj je nekaj oblik, ki jih zgolj pasivno agresivni ljudje uporabljajo. Opremite se z znanjem in ne dovolite, da vam pasivni agresivnež uniči trenutek. Saj, kot veste, pasivno agresiven pristop nas boli, saj v trebuhu intuitivno občutimo agresijo, ki pa je prikrita skozi spodnje oblike:

  1. Nalašč »pozabijo« nekaj narediti. Pasivno agresivni ljudje imajo veliko rajši, da se jih dojema kot tiste, ki nimajo mnenja, kot tiste, ki se ne strinjajo. Namesto, da odklonijo neko nalogo na recimo projektu, bodo kasneje trdili, da so pozabili kdaj je rok za oddajo naloge ali projekta.
  2. Rečejo DA, četudi nimajo namena naloge izvršiti. Da bi ja ugajali, pasivno agresivni ljudje skoraj nikoli ne rečejo »ne«. Če jim direktno rečete nekaj, bodo pritrdili, četudi ne bodo udejanili tega, o čemer so se strinjali. Lahko se celo zlažejo, da so zboleli ali da se jim je zgodila kakšna druga nujna pot.
  3. Vedenje je zahrbtno. Sicer imajo svoje mnenje, a ga ne želijo izpostavljati. Običajno se pritožujejo vsakomur razen tisti osebi, o kateri imajo za povedati cel kup negativnih reči. Njihov indirektni pristop razdira odnose in nikoli ne reši težav.
  4. Pasivni agresivneži so trdoglavi. Če nečesa ne želijo narediti, postanejo skrajno neuporabni zato, da se izognejo realizaciji neke naloge.
  5. Svoj odpor zamaskirajo s smehljajem. Pasivno agresivni ljudje ne izražajo svoje jeze ali nezadovoljstva odprto in iskreno. Ne, tlačijo ta težka čustva in grenkobo v sebe, na zunaj pa si nadenejo prirejen in neiskren nasmeh. Intuitivno to začutimo in nekako vemo, da je njihovo vedenje hinavsko, a tega ne moremo dokazati.
  6. So maščevalni do tistih, za katere menijo, da so jih prizadeli. Na svoj maščevalni pohod lahko čakajo leta, a nikoli ne pozabijo ali oprostijo osebi, ki jih je prizadela.
  7. Manipulirajo druge. Namesto, da direktno prosijo za nekaj, uporabijo manipulacijo tako, da dobijo, kar so hoteli.

  Zdravilo za pasivno agresiven napad je asertivno vedenje, torej naj bo vaša reakcija tako naravnana, da se boste postavili za sebe, jasno povedali kje je vaša meja, kaj dovolite in kje se neha vaša strpnost. Pri svojem izražanju in komunikaciji s pasivno agresivno osebo bodite transparentni in odločni. Pokažite, da veste, da vas skuša manipulirati ali kako drugače z vami pasivno agresivno ravnati, tega pa ne dovolite sebi. Ker potem boste hitro ostali s težkim cmokom v grlu.

  logo svetovalnica

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje