Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Poletje je nedvomno čas, ko v polnem razcvetu zaživijo živahni odtenki in medtem ko na modni sceni prevladujejo drzne barve, je vsako sezono aktualna tudi nežna paleta, ki modne navdušence očara že stoletja – pasteli. Ti mehki, umirjeni odtenki imajo edinstven čar in ponujajo osvežujočo alternativo običajnemu poletnemu barvnemu spektru. Sprehodili se bomo skozi zgodovino pastelnih barv, delili nekaj zabavnih dejstev in se poglobili v izjemne učinke, ki jih imajo na naše razpoloženje. Seveda imamo za vas tudi nekaj predlogov za ustvarjanje pastelnih stajlingov!

  Svežino in mir v nas vzbujajo že od 15. stoletja

  Pasteli so luč sveta ugledali v 15. stoletju, ko so se pojavili kot umetniški medij. Umetniki so pastele sprva uporabljali pri risanju in slikanju, nastali pa so tako, da so pigment zmleli v pasto in jo oblikovali v palčke. Te palčke, sestavljene iz mešanice pigmenta in krede, so umetnikom omogočale doseganje mehkih, nežnih odtenkov, ki so očarali gledalce.

  Priljubljenost pastelnih barv se je skokovito povečala v obdobju rokokoja v 18. stoletju, ko so postale sinonim za eleganco, prefinjenost in ženstvenost.

  V osemdesetih letih prejšnjega stoletja se je trend pastelnih barv ponovno razmahnil, saj je odlično dopolnjeval estetiko mode, notranjega oblikovanja in umetnosti tega desetletja.

  Pastelne barve imajo na naša čustva edinstven vpliv, zato ne preseneča, da so priljubljena izbira za poletne obleke.

  • Pomirjujoče in blagodejne Pastelne barve so umirjene in v nas vzbudijo občutke miru in sproščenosti. Oblačila pastelnih barv bodo poskrbela, da boste oddajali mirno in pomirjujočo energijo.
  • Svežina in ženstvenost Pastelni odtenki, kot so roza, metina zelena in baby modra, so že dolgo povezani z ženstvenostjo. Izžarevajo nežno, romantično avro in vam omogočijo, da se počutite bolj graciozno in elegantno.
  • Vsestranski in dopolnjujoči Pastelne barve so izjemno vsestranske in jih je mogoče brez težav kombinirati z različnimi drugimi barvami. Harmonično se ujemajo z nevtralnimi barvami, zato so popolne za ustvarjanje elegantnih in šik poletnih videzov.
  • Lahkotne Poletje je idealen čas za lahkotnost in zračnost pastelnih barv. Pri nošenju lahko pastelne barve ustvarijo iluzijo svežine in lahkotnosti, zato so udobna izbira za toplo vreme.

  In kako pastele vključiti v svoj poletni look, brez da izgledate kot sladoled?

  Pri vključevanju pastelnih barv v poletno garderobo je možnosti neskončno. Nas navdušujejo te tri!

  • Enobarvna čarovnija, ki jo ustvarite s plastenjem različnih odtenkov iste barve. Ustvarite pastelni videz od glave do peta. Tako lahko nude obleko kombinirate s širokokrajnim slamnikom, poleg se bodo odlično podari ara Shoes Sapporo sandali. Vaša stopala bodo uživala v udobju in mehkobi, ki ju nudita mehka podloga in debeleši podplat!
  • Subtilno eksplozijo dosežete, ko nevtralnemu kompletu dodate kanček pastelne barve, da vnesete pridih igrivosti. Izberite pastelne dodatke, kot so torbica ali izrazit nakit, ki bodo v trenutku poskrbeli za prefinjen videz, poleg pa se bodo nedvomno podali natikači ara Shoes Hawaii, ki vas bodo zaradi svetlečega efekta nedvomno v mislih popeljali na peščene plaže.
  • Nežni poudarki bodo za vse, ki prisegate na klasiko in pastele uporabljate le v manjših dozah. Uporabite pastelne barve kot poudarke, da polepšate svojo obleko. Izberite na primer sončna očala, šal ali pas v pastelnih barvah, ki bodo dodali subtilen, a očarljiv pridih. Vedno aktualni beli sandal ara Shoes Bilbao bodo kontrast zagoreli koži – mi si jih že predstavljamo v kombinaciji z mornarsko majico in spranimi kavbojkami!

  Prepričani smo, da bodo pasteli osvojili tudi vas! Arino obutev najdete v Ara Shop prodajalnah v Ljubljani in Mariboru, trgovinah Mass, La Scarpa, Maximarket, Paprika in drugih po Sloveniji. Najnovejše trende spremljajte na naši uradni Facebook strani ara Shoes Slovenija.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje