Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Prizadevamo si, da fotografije čim lepše prikažejo naravo in okolico. Osredotočenost na nepotrebno ostrenje z izkoriščanjem vse več milijonov svetlobnih pik se je premaknila na izboljšanje splošne izkušnje, ki prizor posname tako, kot ga vidi človeško oko.

  Huawei P60 Pro velja omeniti kot primer nove smeri razvoja mobilne fotografije, pri katerem so se zasnove telefoto kamere Ultra Lighting lotili celostno, da bi preoblikovali izkušnjo fotografiranja z umetno svetlobo. Kot primer nove smeri razvoja mobilne fotografije moramo omeniti pametni telefon pri katerem so se zasnove telefoto kamere Ultra Lighting lotili celostno, da bi preoblikovali izkušnjo fotografiranja z umetno svetlobo. Doseženi preboj, ki ga ne bi bilo brez preoblikovanja sistema leč v periskopskem objektivu in vgradnje velike zaslonke, predstavlja naslednji veliki dosežek v razvoju kamer za pametne telefone.

  Kamere z izjemno svetlobno močjo: nobena podrobnost ne bo ostala v temi

  Vedno je neprijetno, ko vam sicer uspe ujeti izredni in minljivi življenjski trenutek, nakar šele na fotografiji ugotovite, da so podrobnosti v temnih področjih prizora nevidne oziroma neizrazite. Da bi preprečili takšne neljube dogodke, so v pametni telefon Huawei P60 Pro vgradili popolnoma novo telefoto kamero Ultra Lighting. Ta po zaslugi na novo zasnovanega sistema leč in velike zaslonke f/2,1 prepušča 178 odstotkov več svetlobe, zato se je že uveljavila kot svetlobno najbolj občutljiva kamera z optično povečavo v industriji.

  Kako jim je kaj takšnega sploh uspelo? Izdelovalci ohranjajo želeno tankost pametnega telefona tako, da zavestno vgrajujejo na svetlobo manj občutljiva fizično manjša tipala in objektive z manjšimi zaslonkami. Posledično so fotografije zaradi nezadostne osvetlitve v temnih delih prizora pogosto zamegljene. Za pametni telefon Huawei P60 Pro so inženirji na novo oblikovali optično svetlobno pot in ustvarili sistem leč Ultra Lighting, ki v sodelovanja s tipalom SuperSensing z barvnim filtrom RYYB na revolucionaren način izboljša vnos svetlobe. Dosežek je pomembnejši, saj zaradi novih elementov pametni telefon s težo 200 gramov ostaja tanek in izredno kompakten.

  Po zaslugi nove telefoto kamere vam med fotografiranjem v prostorih ali med nočnim sprehodom po mestu ni treba več brskati po seznamu fotografskih filtrov ali uporabiti kakšen drug trik za kakovostno fotografijo z visokim dinamičnim razponom (HDR). Dovolj je kamero obrniti proti želenemu prizoru in pritisniti na sprožilec, da ujame hitro minljiv trenutek brez izgube podrobnosti ali čakanja na morebitne prilagoditve.

  Teleobjektiv Super Makro: Premaguje razdaljo brez premikanja

  Ultra Lighting telefoto kamera izredno dobro deluje tudi v načinu makro (bližinske) fotografije. Razlog se zopet skriva v sistemu leč. Ker so premične, nudijo prilagodljiv nadzor razdalje ostrenja. Praktično to pomeni, da je kamera zmožna jasnega fotografiranja predmetov na večjih razdaljah in obenem tudi povečanih makro približkov.

  Po zaslugi svetlobne moči objektiva svetloba ni več ovira med fotografiranjem čudovitega miniaturnega sveta. Fotografirate lahko ob vsakem času dneva, med dnevnim sprehodom po naravi, ponoči v mestih ali v zatemnjenih prostorih. Še posebej se nova telefoto kamera obnese med fotografiranjem divjih živali, ki vas največkrat ne spustijo v svojo bližino. Tudi ponoči, ko vam po njeni zaslugi zlahka uspe zajeti obrazne podrobnosti, čeprav ste žival fotografirali od daleč! Na primer čebele med vstopom v panj ali ptice, ki počiva na veji.

  Stabilizacija na profesionalni ravni

  Pametni telefon Huawei P60 Pro s telefoto kamero uvaja rotacijo tipala, ki namesto dinamičnega gibanja objektiva uvaja nasprotno dinamično gibanje tipala. V novem telefonu je zaradi tega optična razdalja krajša, kar odpravlja večino tresljajev zaradi nestabilnosti ali tresočih rok. Ob enaki stopnji napake je zmogljivost optične stabilizacije močno izboljšana. Od središča fotografije do njenih štirih vogalov je doslednost preprečevanja tresljajev povečana za 58 odstotkov.

  Na novo definirano nočno nebo

  Nov fotografski način ponuja novo ustvarjalno orodje za fotografiranje Lune v povsem novi luči. Dnevni pretirano povečanih in zamegljenih fotografij edinega naravnega satelita so minili, saj način super Luna uporabi algoritme umetne inteligence, da poustvari podrobnosti površine ter ustvari boljše in jasnejše posnetke nočnega neba. Z naprednim načinom ostrenja in učinki visokega dinamičnega razpona (HDR) kamera pametnega telefona zlahka posname natančen in podroben posnetek kjerkoli ste.

  Način pa omogoča še mnogo več. Eksperimentiranje s kotom in položajem, da postavite Luno poleg objektov v prizoru, kot so dramatična mestna obzidja, stolpi ali silhuete gozdov. To omogoči, da se ljubitelji narave in pokrajin brez zadržkov in strahu zaradi slabe kakovosti nočnih fotografij s pametnim telefonom Huawei P60 Pro zlahka odpravite nočnim pustolovščinam nasproti.

   

  Razpoložljivost in cene

  Huawei P60 Pro je na voljo po priporočeni ceni 1.199 evrov. Poleg telefona P60 Pro, je Huawei nedavno predstavil tudi prepogljiv telefon Mate X3 in pametno uro Watch 4.

  Za več podrobnosti obiščite spletno stran https://consumer.huawei.com/si/phones/p60-pro/.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Ti pošljemo izbor TOP vsebin raje na email?

  Omogočamo ti hitro odjavo in 100% spoštujemo tvojo zasebnost.

  Izbor TOP vsebin na tvoj email ↓

  Omogočamo ti hitro odjavo in 100% spoštujemo tvojo zasebnost.