Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  25Priznani portal za preizkušanje fotografskih zmogljivosti DXOMARK je vodilnemu pametnemu telefonu Huawei P60 Pro podelil rekordno oceno 156 točk, medtem ko ga je organizacija TIPA okronala za najboljši fotografski pametni telefon letošnjega leta. Obe nagradi sta plod tehnoloških prebojev na področju mobilne fotografije.

  DXOMARK velja za avtoriteto na področju testiranja fotografske opreme. Ker so njihovi testi podprti z neštetimi meritvami in profesionalnimi metodami merjenja, jim zaupajo tako običajni uporabniki fotografske tehnike kot strokovnjaki. Ob uvrstitvi pametnega telefona Huawei P60 Pro na vrh lestvice so poudarili, »Huawei P60 Pro zaseda vrh lestvice najboljših pametnih telefonov zahvaljujoč kakovosti fotografij glavne in telefoto kamere. Ravno tako smo opazili opazne izboljšave v videoposnetkih v primerjavi s predhodniki v smislu stabilizacije, upodabljanja barv in tekstur.«

  Fotografije z največjo jasnostjo in lepoto

  Osredotočenost serije Huawei P na fotografijo in estetiko je pri vodilnem pametnem telefonu Huawei P60 Pro razvidna v nenehnem prizadevanju družbe Huawei po uvajanju inovacij na področju mobilne fotografije. Najbolj vznemirljiva odlika novega telefona je poudarek na svetlobi, iz česar izhaja oznaka Ultra Lighting kamere. Objektiv glavne kamere se ponaša z izredno zaslonko in lečami z veliko svetlobno prepustnostjo, medtem ko se pod njim skriva tipalo z barvnim filtrom SuperSensing RYYB. To pomeni, da fotografije zlahka zajema v vseh svetlobnih razmerah, pri čemer ohranja tudi podrobnosti v temnih področjih prizora.

  Posebnost pametnega telefona Huawei P60 Pro je fizično prilagodljiva zaslonka na intervalu od f/1,4 do f/4.0. Telefon jo prilagaja samodejno, pri čemer ima veliko vlogo umetna inteligenca, ali jo prilagajate ročno v profesionalnem fotografskem načinu, da prizor v visokem dinamičnem razponu (HDR) na fotografiji izpade bolje, kot ga vidite s svojimi očmi.

  Fotoaparat, ki bo osvetlil temo

  Poleg tega je Huawei dosegel še revolucionaren preboj s telefoto kamero. S svetlobno bolj prepustnim sistemom leč so rešili težavo z vnosom svetlobe, s katero se običajno srečujejo številni pametni telefoni s periskopskimi objektivi. S tem se je močno izboljšala kakovost fotografij s povečavo v šibki svetlobi in ponoči.

  Po zaslugi periskopskega objektiva z zaslonko F/2,1 in tipala z barvnim filtrom SuperSensing RYYB kamera zajame za 178 odstotkov več svetlobe, kar omogoča kakovostne nočne portrete in povečane posnetke pokrajine ob zori ali mraku.

  Fotografiranje popolnega nočnega neba

  Ena od najbolj zanimivih novih fotografskih funkcij pametnega telefona Huawei P60 Pro je zagotovo način Super Luna (Super Moon). Kot nalašč za tiste, ki radi fotografirate prizore nočnega neba, a ste pri uporabi drugih pametnih telefonov naleteli na omejitve.

  Dnevi pretirano povečanih in zamegljenih fotografij edinega naravnega satelita so minili, saj Huawei P60 Pro uporabi algoritme umetne inteligence, da poustvari podrobnosti površine ter ustavi boljše in jasnejše posnetke nočnega neba. Z naprednim načinom ostrenja in učinki visokega dinamičnega razpona (HDR) kamera pametnega telefona zlahka posname spektakularno fotografijo nočne pokrajine.

  Kamera, ki premaguje razdalje

  Ultra Lighting telefoto kamera izredno dobro deluje tudi v načinu makro (bližinske) fotografije. Razlog se zopet skriva v sistemu leč. Ker so premične, nudijo prilagodljiv nadzor razdalje ostrenja. Praktično to pomeni, da je kamere zmožna jasnega fotografiranja predmetov na večjih razdaljah in obenem tudi povečanih makro približkov.

  Po zaslugi svetlobne moči objektiva svetloba ni več ovira med fotografiranjem čudovitega miniaturnega sveta. Fotografirate lahko ob vsakem času dneva, med dnevnim sprehodom po naravi, ponoči v mestih ali v zatemnjenih prostorih. Še posebej se nova telefoto kamera obnese med fotografiranjem živali. Zlahka jo usmerite in posnamete fotografijo svojega hišnega ljubljenčka z mesta, kjer ste, ne da bi se mu bilo treba približati in zmotiti njegovo popolno poziranje.

  Nadgrajeni Huawei XD Fusion Pro za boljše podrobnosti

  Da bi v celoti posnemali vizualno izkušnjo človeškega očesa, so inženirji podjetja Huawei razvili algoritme XD Fusion Pro. Vključujejo povsem nov mehanizem reprodukcije tekstur, ki natančno obnovi vzorec površine predmetov. Pri fotografiranju nakita, stekla, kovinskega pribora in drugih predmetov vsakdanje rabe algoritem črpa podatke iz nevronske mreže, oblikovane s pomočjo principa strojnega učenja sistemov umetne inteligence. Ker je pristnost ključ do odlične fotografije, mehanizem za teksture revolucionarno izboljša jasnost prizora in prikaže podrobnosti kot še nikoli prej.

  Čudoviti posnetki iz vsakega zornega kota

  Pametni telefon Huawei P60 Pro je opremljen tudi s 13 milijonsko sprednjo (selfi) kamero z zaslonko f/2,4 in sposobnostjo snemanja videa v razločljivosti 4K. Tako kot v vseh predhodnih telefonih Huawei zagotavlja natančno ostrenje prizora, veliko globinsko ostrino in prikaz tudi najmanjših podrobnosti.

  Serija Huawei P z vodilnimi dosežki na področju mobilne fotografije

  Vse od prvih pametnih telefonov serije Huawei P, ki so kot prvi med drugim uvedli dve zadnji kameri, nočno fotografiranje in periskopski objektiv, Huawei nenehno premika meje in dosledno navdušuje z inovacijami na področju mobilne fotografije.

  Razpoložljivost in cene

  Huawei P60 Pro je na voljo po priporočeni ceni 1.199 evrov. Poleg telefona P60 Pro, je Huawei nedavno predstavil tudi prepogljiv telefon Mate X3 in pametno uro Watch 4.

  Za več podrobnosti obiščite spletno stran https://consumer.huawei.com/si/phones/p60-pro/

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje