Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Na platformi Omisli.si/poroko so nedavno izvedli obsežno analizo cen poročnih storitev. Ta raziskava je vključevala 378 priznanih slovenskih ponudnikov poročnih storitev, pri čemer je bilo preko platforme Omisli.si poslanih več kot 16.500 ponudb. Rezultati raziskave razkrivajo gibanje cen poročnih storitev v zadnjem letu.

  Poroka se je od 2022 podražila.

  Poroka se je od 2022 podražila za 12 %.

  Stroški poroke so se od lani povečali za 1.000 evrov

  V zadnjem letu je prišlo do podražitve večine poročnih storitev. Cene so se dvignile za povprečno 12%, kar velja za 4 od 5 ponudnikov. Največje podražitve so se zgodile pri catering storitvah, gostinski ponudbi in pri tortah. Pričakujemo tudi nadaljnje podražitve v prihodnjih mesecih.

  Opazne so tudi regionalne razlike v cenah, pri čemer je največji dvig cen bil v Primorsko-notranjski regiji, medtem ko je bil najmanjši dvig v Jugovzhodni Sloveniji. Cene storitev se prav tako povečajo v visoki sezoni, ki traja od maja do septembra.

  poroka

  Pri načrtovanju poroke je pomembno upoštevati, da je potrebno ponudnike rezervirati vsaj 3,7 mesecev vnaprej. Najdaljša čakalna doba je pri poročnih organizatorkah, kjer lahko čakanje znaša kar 6,4 mesecev. Na žalost, v zadnjem letu nismo zaznali pocenitve storitev in tudi v prihodnosti ni napovedanih znižanj cen.

  Poglejmo gibanje cen za poroko s 30 svati. Če ste se poročili leta 2022, je bila cena poroke nižja za 891 € v primerjavi s poroko letos. Drugače povedano, poročni ponudniki so v zadnjem letu v povprečju dvignili cene za 12%.

  Preveri tudi:

  Če načrtujete poroko v naslednjih 3 mesecih, lahko pričakujete dodaten dvig cene. Približno vsak peti poročni ponudnik namreč načrtuje zvišanje cen, v povprečju za 11%.

  Seveda je treba upoštevati, da gre za povprečja in da ne vsi poročni ponudniki dvigujejo cene.

  Celotno poročanje o podražitvah pri porokah je na voljo na Omisli.si.

  Zasedenost poročnih ponudnikov.

  Zasedenost poročnih ponudnikov.

  Poročni izvajalci so najbolj zasedeni med majem in septembrom, kar lahko vpliva na ceno poroke. Priporočljivo je rezervirati organizatorje in glasbenike nekaj mesecev vnaprej. Manikerji in make-up artisti so najbolj zahtevni za rezervacijo. Povprečna čakalna doba poročnih ponudnikov je 3,7 mesecev in se ni bistveno spremenila v primerjavi z lanskim letom (3,6 mesecev).

  Rezervacijska doba za poročne storitve.

  Rezervacijska doba za poročne storitve.

  Preveri še 3 pravila za spajanje vina s hrano.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje