Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden stopiš pred oltar moraš imeti iskren, odprt pogovor sama s seboj in pogovor o malo manj prijetnih temah s svojim potencialnem večnim partnerjem. Da se izogneš neprijetnim presenečenjem ali zlomljenemu srcu, naj bo tvoja prioriteta odprt pogovor o pričakovanjih in ugotovitev ali se v prihodnosti sploh vidita na isti točki.

  Če z zaupanjem in komunikacijo nimata težav ter imata odkljukan ta seznam, je čas za načrtovanje sanjske poroke!

  Poroka morda ni najboljša ideja, če se ne strinjata o naslednjih stvareh:

  1. Otroci …

  Nestrinjanje na to temo ni nujno konec zveze, ampak v kolikor ima samo eden od vaju močno željo razširiti vajino družino, medtem ko drugi ne, lahko to postane zelo velik problem. Še posebej s tiktakanjem biološke ure bi moral biti ta pogovor prej kot si misliš. Če ti ne vidiš otrok v vajinem življenju, mu moraš to povedati čimprej jasno in glasno. In obratno – si želiš mini njega ali mini sebe, on pa ob tem zavija z očmi? Potem je čas za resen pogovor! In v kolikor si oba želita otroke, pa se ne strinjata o številu, se o tem pogovorita, še preden pride do poroke.

  2. Želje o prihodnosti

  Si želiš čim prej upokojiti in prepotovati svet ali si želiš posvetiti karieri tako dolgo kot je to mogoče, se morda zaposliti v tujini? Verjetno sta mimogrede že omenila cilje in vizije, se morda niti nista strinjala, pa sta to pustila za sabo, saj si si mislila, eh kje je še to ali pa, morda si bo vmes že premislil. Zdaj gre zares. Načrtujeta poroko, ti pa sploh ne veš ali se vidita na isti točki čez 10 oziroma 40 let.

  3. Verska pričakovanja

  Če prihajata iz različnih vernih družin, mora biti jasno, če kdo od vaju pričakuje, da bo po poroki spremenil vero. Pogovorita se kakšne občutke imata o praznikih in verskih običajih. In če načrtujeta otroka, bosta morala prej ali slej sprejeti odločitev v kateri veri ga bosta vzgajala.

  4. Monogamija. Ali pač ne?

  To je morda zelo očiten odgovor, ampak nekateri ljudje želijo v prihodnosti poskusiti odprto zvezo. Povej mu jasno in glasno v kolikor imaš želje eksperimentiranja oziroma si želiš do konca življenja samo njega. In če tvoj dragi ni zagotovo prepričan, da mu boš ti dovolj, potem moraš očitno razmisliti, ali je poroka dobra ideja.

  5. Finančna vprašanja

  Ločeni ali skupni računi, krediti, predporočna pogodba itn., vse to stvari, ki jih morata imeti razrešene in se o njih jasno pogovoriti. Denar je lahko velik problem v zvezi, če imata nanj različen pogled, zato ne pustita, da le ta pride med vaju.

  6. Hišna opravila

  Delitev hišnih opravil se bodo sicer pokazala že bolj na začetku zveze oziroma na začetku selitve. Ampak naj bo jasno, da se pričakovanja niso spremenila po tem, ko bosta dahnila usodni da. Nekateri ljudje imajo bolj tradicionalna načela o pomenu žene in moža, na primer da ko postaneš žena, posledično postaneš gospodinja. Prepričaj se, da tvoj dragi ne pričakuje, da boš po poroki stanovanje čistila samo ti.

   

  Popolnoma normalno je, da se ne bosta vedno strinjala o vsem, a ključ do popolnega zakona je dobra komunikacija. Pogovarjajta se odkrito o svojih željah in občutkih in ne pozabita na pomembno stvar – kompromise!  

  Je pozoren, te posluša in nasmeji, poleg tega pa je z njim še vedno vroooče v postelji? Čestitke! Ujela si pravega!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje