Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ja, preboleti bivšega fanta zahteva cel kup odločnosti in moči, sploh da se lahko z lastno voljo res odločimo, da se ne gremo več skrivalnic same pred seboj temveč da se resno »vržemo« v to, da dokončno prebolimo razpadlo zvezo.

  Verjetno se mnoge sprašujete ali se to sploh da in koliko časa traja nekaj takega kot je prebolevanje bivšega. Verjetno ste med tistimi, ki si želite, da bi se to zgodilo čez noč. Se žal pač ne.

  Ali je res tako težko spustiti bivšega fanta? Vem, četudi je vajina zveza končana, je ni moč kar tako enostavno zbrisati iz vašega spomina. Vse, kar vas spomni na njega, vam v sekundi povrne plimo čustvovanja in spomini treščijo z vso silo zopet na plano. Lahko se zgodi v obdobju prebolevanja, da se spomnite zgolj prijetnih in euforičnih trenutkov z vašim bivšim in tako rekoč nobenega bolečega. Kot da imate spomin izbrisan. Se vam to dogaja?

  Vem, četudi je bila vajina zveza polomija, mogoče nočete sebi priznati, da ste izgubili ogromno časa za nekoga, ki vas ni vreden. A tudi to je del življenja in izkušenj.

  No, tole je nekaj nasvetov, kako čim bolj ZDRAVO preboleti končano zvezo:

  1. Najdite si novo obliko »odvisnosti«. Namreč, ko smo v fazi prebolevanja bivšega, si poiščimo nekaj, kar nam bo odvleklo pozornost na neprestano tuhtanje o njemu ter si najdimo neko dejavnost, ki nas je vedno zanimala, pa prej nismo imeli časa za njo. To je lahko tek, plesanje salse, trebušni ples, joga, pisanje bloga ali kakšna druga zdrava oblika akcije, ki nam odvleče miselni tok stran od tega, da vedno znova podoživljamo situacije z bivšim. To je itak brez veze, ker preteklosti ne moremo spremeniti, kajne?

  2. Najdite si vzor, neko močno in samozavestno žensko, ki je v svojem življenju dala marsikaj čez pa je preživela in je sedaj srečna, zadovoljna in uspešna. Zagotovo je kje kakšna takšna ženska pa si jo postavite drage moje kot nekakšno vzornico. Zakaj pa ne? S tem okrepite misel, da se lahko razrešijo vse težave, če si le dovolj želimo in se v dovolj veliki meri aktiviramo v smeri iskanja rešitev. Nikar ne fantazirajte v smislu, kako bi pridobili bivšega nazaj. Ta zgodba je zaključena.

  3. Poskrbite za sebe in svoje potrebe. Ko smo v fazi prebolevanja, smo v velikem stresu. Čutimo se izčrpane, prazne, vse nas boli, sploh srce, imamo potrebo po povezavi z nekom, da mu lahko govorimo o tem, kar doživljamo in kar v nas proizvaja bolečino. Zato je še toliko bolj pomembno, da začnete res zdravo skrbeti za sebe, poudarite negovanje svoje socialne mreže (ker pogosto se dogaja, da se ob razpadu zveze del skupnih prijateljev postavi na njegovo stran), pojdite na masažo, manikuro, namontirajte si podaljšane trepalnice ali se vpišite v fitnes ter se osredotočite na svoje zdravo jedro. Jamranje res ne pomaga.

  4. Zavestno delajte na tem, da iz svojih misli vedno znova izrinete njega. V celoti. Psihologi temu pravijo »učinek belega medveda«. Velja za različne sorte razvad. Če na primer tisti, ki hujšajo, poskušajo ne misliti na čokolado, bodo z njo postali le še bolj obsedeni in jo bodo še več pojedli. Ali kadilci, ki skušajo ne misliti na cigareto, bodo končali še z večjim številom pokajenih cigaret. Enako je z mislijo na bivšega. Torej, ko vam pride bivši na misel, ne začnite paničariti ali misliti, da je to sedaj nekakšen znak. Mirno se opomnite, da je on pač bivši ter preusmerite svojo pozornost zavestno na nekaj drugega. Oziroma v prvi vrsti na SEBE.

  5. Ne skušajte siliti iz ene zveze v drugo. Se nikoli dobro ne konča. Ko se je vaša zveza razpadla, si vzemite nekaj časa, da ste samski ter v tem času analizirajte in poslušajte sebe. Dajte si čas in možnost umirjanja čustvenih viharjev. Tako se pripravite na novo, bolj zdravo zvezo, v kateri ne boste ponavljali napak iz prejšnje, neuspešne zveze. Bo šlo?

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje