Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Nori odnos je takrat, ko partnerja nezadržna sila vleče skupaj in ju obenem odbija. Love-hate opcija je edina možna. Vsak segment odnosa se potiska v boleče skrajnosti. Poznate?

  Spoznata se moški in ženska. Noro se privlačita in niti sekunde ne zmoreta eden brez drugega. In obenem si ne moreta kaj, da si sčasoma ne bi skakala v lase in zlorabljala partnerski odnos kot polje dokazovanja premoči. Iz nore ljubezni se zelo hitro preide na področje sovraštva. Pri tem se uporabljajo vsi topovi: grožnje, pritiski, čustvene manipulacije in izsiljevanja, histerični napadi in kričanje, razbijanje steklenine in krožnikov, manično jokanje ter obtoževanje vseh povprek za lastno nemoč. Bes je nekontroliran in zelo destruktiven.

  »Nori odnos« je odnos kjer se partnerja maltretirata in nagajata, a eden brez drugega ne zmoreta. To je patološki odnos, kjer prava in resnična ljubezenska čustva niso več prisotna. Namesto romantičnih in ljubezenskih čustev je pri takšnih parih v igri nadzorovanje, manipulacije, laži in odsotnost družbeno reguliranih mehanizmov. Dovolita si vse in sta od tega odvisna. Če se eden od partnerjev zave, da vseeno takšne intenzivnosti odnosa ne more več  zdržati in želi oditi iz takega razmerja, bo drugi storil vse, da ga zadrži. Sredstva doseganja tega cilja niso omejena, argumenti so tako rekoč neverjetni. Ko smo odvisni od nekoga in od bolestnega odnosa, pomeni, da nismo racionalni in se težko pravilno odločamo.

  Mnogo takšnih parov vseeno ne zmore funkcionirati na dolgi rok, nekako veza običajno razpade, vseeno pa posledice čutita oba še zelo dolgo. V veliki meri sta oba čustveno nepopravljivo okvarjena in bosta takšna patološka razmerja vedno znova iskala. Priporočam, da če ste se zalotili, da živite podobno kot zgoraj opisani primeri norega odnosa, da poiščete strokovno pomoč, raziščete vzroke, ki vas silijo v odvisnost, jih razrešite in poiščete ustreznega partnerja, s katerim boste oblikovali zdrav in kvaliteten partnerski odnos. Ker življenje je eno samo!

  svetovalnica

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje