Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Kako delamo in kako komuniciramo, se v zadnjem času obrača na glavo in videti je, da bodo spremembe tudi ostale. Priča smo namreč manjši revoluciji v video komunikaciji.

  »Poglejte svet okoli sebe. Morda se zdi neomejen in nespremenljiv. Pa ni. Že z rahlim pritiskom na pravo mesto ga je mogoče spreobrniti«, je dejal kanadski novinar in avtor Malcolm Gladwell. Ni dovolj, da je ideja dobra, včasih potrebuje tudi nekoga ali nekaj, da jo sprejmemo.

  Video klepeti in video konference so odličen primer, saj smo jih sprejeli tako rekoč čez noč. Temu primerno pa trend povečanega prenosa aplikacij za tovrstno komunikacijo ni nikakršno presenečenje. Uporaba storitev za oddaljeno delo, kot so Zoom, Microsoft Teams ali Slack, se je namreč od začetka leta povečala za petkrat. Microsoft je na Kitajskem zabeležil kar 500 % več sestankov, video klepetov in video konferenc, Zoom pa skoraj štirikrat več mesečno aktivnih uporabnikov, v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta. Video klepeti so pogostejši tudi v družbenih omrežjih. WhatsApp je namreč zabeležil dvakratno povečanje glasovnih in video klicev, storitev WeChat pa podaljšanje časa uporabe za 15 %.

  Opazno je tudi povečanje uporabe storitev pretočnega videa, še posebej med kitajskimi uporabniki. Po podatkih organizacije QuestMobile so tamkajšnji uporabniki v povprečju svojo priljubljeno aplikacijo pretočnega videa vsak dan uporabljali 190 minut. Temu so se prilagodili umetniki, ponudniki storitev in podjetja, ki poskušajo obdržati občinstvo in kupce. Fitnes studii prek WeChata nudijo vadbe v živo, organizatorji dogodke prenašajo prek TikToka, celo prodajalci avtomobilov prek zadnjega skušajo doseči kupce. Nič drugače ni drugje po svetu zaradi dela, učenja, pa tudi zabave od doma brez fizičnega stika z drugimi ljudmi.

  Delite svoje življenje na nov način

  Skupaj z novo družino pametnih telefonov Huawei P40 in operacijskim sistemom EMUI 10.1, je podjetje Huawei predstavilo tudi storitev za video klepetanje MeeTime. Ta ni le ena izmed najboljših tovrstnih storitev, temveč z deljenjem videa v realnem času med različnimi napravami in aplikacijami, prinaša novo raven uporabnosti.

  Kakovost videa ni več ozko grlo

  Storitev Huawei MeeTime prinaša popolno izkušnjo video klepetanja v polni razločljivosti HD. Poleg podpore ločljivosti 1080p, je namreč zasnovana za hitro in zanesljivo video klepetanje. Kakovost storitev samodejno prilagaja ne glede na dogajanja v omrežju, zato ostanete povezani tudi v primeru, ko je hitrost prenosa podatkov omejena. V pogojih slabše osvetlitve ali med video klepetanjem ponoči, pa tudi samodejno prilagodi svetilnost »posnetka«.

  Sodelovanje na dosegu roke

  Poleg klasičnega video klepetanja, storitev MeeTime omogoča tudi skupno rabo zaslona pametnega telefona med klicem. S tem lahko na daljavo pomagate prijatelju, ki ne zna uporabiti pametnega telefona ali mu pokažete katero od shranjenih fotografij. Ne glede na namen je skupna raba zaslona zagotovo koristna možnost.

  Povsod in za vse namene

  Uporabniki je pri Huaweiu vedno na prvem mestu, zato jim je namenil ekosistem »1 + 8 + N«, ki med seboj povezujejo različne naprave, da lahko nudijo celostno uporabniško izkušnjo. S storitvijo Huawei MeeTime ni nič drugače, kajti zavedajo se, da so za uspešno komunikacijo potrebna prava orodja. Zato ne deluje le na napravah Huaweia, temveč tudi na napravah nekaterih partnerjev, saj le s tem lahko zagotavlja izboljšanje izkušnje uporabe v pisarni in na domu. Svoj pametni telefon lahko na primer povežete s 360-stopinjsko konferenčno kamero ali akcijsko kamero Drift ter ju uporabite kot vir videa za storitev Huawei MeeTime.

  Storitev Huawei MeeTime združuje izkušnje video klicev v polni ločljivosti HD z distribuiranimi tehnologijami Huaweia in na novo definira trg sistemov za video komunikacijo. Je del pametnih telefonov družine Huawei P40, med katerimi so že na voljo Huawei P40 in Huawei P40 Pro in Huawei P40 lite, vendar na slovenskem trgu še ne deluje. Omenjene pametne telefone odlikuje tudi tržnica AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia. Hkrati z njimi pa je Huawei predstavil tudi novo pametno uro Huawei Watch GT 2e.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje