Preden obupate nad svojim telesom zaradi vsakomesečnih krčev in slabega počutja, pomislite – kaj lahko v dnevih menstruacije naredite za svoje telo, kar bi vam olajšalo bolečine? Seveda se nam v glavi najprej porodijo najosnovnejše rešitve – bolj zdrav način življenja, ki vsebuje zdravo prehrano (Kako za vraga naj se držim nove diet, ko že cel teden hrepenim po čokoladi?), redno gibanje (Zadnje, kar mi med menstrualnimi dnevi pade na misel, je ukvarjanje s športom!) in sproščanje stresa (S razmišljanjem o stresu si povzročam zgolj več stresa!).

Ste že pomislile na alternativne rešitve, ki ne vsebujejo spreminjanja celotnega življenjskega stila? Razmislite o menjavi vaših sanitarnih pripomočkov!

Vsako dekle se ob prvi menstruaciji sreča s pomembno odločitvijo: vložki, precej nepraktični in okolju škodljivi ali tamponi, ki zaradi kemikalij predstavljajo možnost sindroma toksičnega šoka? Obe opciji se po kratkem razmisleku zdita popolnoma nesprejemljivi.

Na srečo pa obstaja tudi tretja možnost – menstrualna skodelica! Majhna in priročna ter ustvarjena iz higienskega medicinskega silikona, ki omogoča udobje čez celoten dan. Ob pravilni uporabi pa lahko vpliva tudi na najbolj ostre menstrualne krče! S pravilno pozicijo menstrualne skodelice lahko vplivamo ne le na intenzivnost krčev, temveč tudi na moč menstrualnega toka.

Praktična in prisrčna - tako lahko opišemo menstrualno skodelico Lalicup

Praktična in prisrčna – tako lahko opišemo menstrualno skodelico Lalicup

Eno izmed pomembnejših funkcij menstrualne skodelice predstavlja tudi možnost, da se ženske pobližje spoznamo s svojimi telesi, na kar v današnjih časih pogosto kar spregledamo. Pravilna uporaba skodelice namreč zahteva, da svojo anatomijo podrobneje preučimo – vsaka izmed nas je namreč unikatna in se od drugih razlikuje v drobnih malenkostih.

Poleg vseh že naštetih prednostih pa je tudi okolju prijazna – z desetletno življenjsko dobo in 12-urnim delovanjem ustvari mnogo manj odpada (Ste vedele, da povprečna ženska v svojem življenju po uporabi zavrže tudi do 17.000 tamponov in vložkov?).

Vsekakor pa je pri uporabi menstrualne skodelice v vračun vzeti tudi higieno – kot pričakovano, skodelica zahteva čiščenje. Tega lahko opravite praktično kjerkoli – doma ali pa kar na javnem stranišču! Več o pravilni uporabi menstrualne skodelice si preberite tukaj.