Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Mali Lošinj, 29. marec 2024 – Gurmansko doživetje Okusi Slovenijo bo tudi letos na Lošinju, in sicer od 1. do 4. maja v čarobnem zalivu Čikat, natančneje v Boutique Hotelu Alhambra in Hotelu Bellevue. Dogodek bo združil tri priznane slovenske chefe in kulinarične zvezde hotelskih restavracij v zalivu Čikat ter obiskovalcem omogočil edinstveno wine&dine izkušnjo.

  Okusi Slovenijo je edinstven dogodek, ki združuje vrhunska imena iz sveta gastronomije z namenom približati pristno slovensko kulinariko zainteresiranim obiskovalcem. Štiridnevni program, poln pestre kulinarične ponudbe in vrhunskih vin, se prične v sredo, 1. maja, z zabavo dobrodošlice in posebno večerjo s štirimi hodi v restavraciji Bava, ki jo bo pripravila znana slovenska restavracija Galerija Okusov. Očarljiva restavracija bo iz najkakovostnejših lokalnih surovin ustvarila jedi, navdihnjene s tradicijo in okoljem, vinska karta pa sestavljena iz odličnih vin družinske kleti Edija Simčiča.

  Taste Slovenia 1

  2. maja bo znani chef Tomaž Kavčič iz Gostilne Pri Lojzetu obiskovalce navdušil z večerjo s petimi hodi v restavraciji Matsunoki hotela Bellevue. Tomaž Kavčič je prvi in ​​dolgoletni predsednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d’Europe in dobitnik evropske nagrade JRE za inovativnost leta 2017/2018. JRE je vodilno strokovno združenje mladih in nadarjenih kuharjev z namenom ohranjanja umetniške ravni kulinarične tradicije ter promocije in izmenjave znanja o njej. Prav v svojih jedeh Kavčič poudarja bogato tradicijo Vipavske doline, večerjo v restavraciji Matsunoki pa bodo dopolnila vina Marjan Simčič Domaine z dolgoletno tradicijo.

  V petek, 3. maja, bodo obiskovalci lahko uživali v večerji s petimi hodi v restavraciji Alfred Keller z Michelinovo zvezdico v butičnem hotelu Alhambra. Lokalna kulinarična tradicija in krepka družinska hrana Gostilne Rajh iz Murske Sobote se bosta zlila z veščinami Michaela Gollenza, chefa restavracije Alfred Keller, v edinstveno gastronomsko doživetje. Priznana slovenska družinska klet Movia bo vsako jed dopolnila s skrbno izbrano vinsko karto.

  Taste Slovenia 2

  Zadnji dan, 4. maja, bodo v restavraciji Bava ustvarjali chefi Gostilne Rajh in Galerije Okusov skupaj s tremi slovenskimi kletmi, ki bodo zaokrožile to kulinarično avanturo. Letošnji maj obiščite Hotel Bellevue in Boutique Hotel Alhambra, okusite čare Slovenije in uživajte v čudoviti pokrajini zaliva Čikat.

  Hotel Bellevue se nahaja v čarobnem zalivu Čikat na Lošinju. Znan je po japonski restavraciji Matsunoki, ki se ponaša s kombinacijo tradicionalne japonske kuhinje in svežih sredozemskih sestavin iz lokalne ekološke pridelave. Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra je bil na Dnevih hrvaškega turizma razglašen za najboljši luksuzni hotel, v sklopu hotela pa je tudi restavracija Alfred Keller, ki je za svojo prepoznavno kuhinjo prejela Michelinovo zvezdico.

  Boutique Hotel Alhambra

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje