Sedim med dvema prijateljicama, čudovitima damama pa ju opazujem, kako se pogovarjata. Ena drugo naklonjeno poslušata, sodelujeta tako z očesnim kontaktom kot govorico telesa. To je idealno pogovarjanje. So pa tudi situacije, ko je včasih bolje, da nič ne rečemo. Pa se vprašajmo, kdaj pravzaprav umolkniti in obdržati jezik za zobmi. Pravijo, da smo ženske tiste, ki ne znamo (ali nočemo) biti tiho.

Ko postane komunikacija napeta ali težka, je dobro imeti na umu, da v problematičnih okoliščinah nikoli ni smiselno impulzivno v hipu “na prvo žogo” odreagirati. Vzemite si trenutek ali dva, da si znotraj sebe ogledate kakšen bi bil vaš hipen odziv (priporočam trening čuječnosti) ter ocenite ali bo vaša reakcija zadevo poslabšala ali izboljšala.

Tole je nekaj okoliščin, v katerih je bolj priporočljivo, da ne odgovorite takoj, pa četudi so provokacije. Bo šlo?

  1. Mogoče boste koga prizadeli, pa vseeno ne boste dosegli nobene rešitve ali izboljšali svojega odnosa. Uporabite taktnost in povejte svoje pripombe na obziren in primeren način, za katerega veste, da ga bo sogovornik bolje sprejel, ker nima smisla tiščati sebe v izčrpavajoče brezplodne boje. Ni zmagovalca!
  2. Včasih je bolje reči nič, če pač nimate kaj lepega za povedati sogovorniku. S tem, ko česa ne poveste, da bi se s tem izognili prizadeti osebo zraven vas, ne pomeni, da ste morali svoje misli potlačiti, kar na splošno gledano ni okej, ampak pač niste po vsej verjetnosti grobo odgovorili kljub temu, da ste se v nekem trenutku počutili neprijetno ali jezno.
  3. Če vam kdo pove v obraz konstruktivno kritiko, kaj boste naredili? Priporočam, da v takšnih situacijah poskušate potisneti svoj ego malce na stran ter strpno in zavestno poslušate ter ocenjujete legitimnost kritike, ki leti na vas. V takih primerih je bolje biti tiho ter pozorno poslušati ter šele nato dati odgovor, če sploh. Verjetno boste sprva na slišano kritiko reagirali z nejevoljo, ampak zavedajmo se, da če se ne zmoremo upreti takojšnjemu impulzivnemu odreagiranju, lahko zgrešimo pomembno možnost, da kaj več izvemo o nas samih preko oči in mnenja drugih. Malo boli naš ego ampak dobrobit takšne dobronamerne in konstruktivne kritike je lahko velika!
  4. Ko je nekdo jezen, ni sposoben racionalno slišati naših pripomb, zato v takih trenutkih nima velikega smisla izgubljati besed in prepričevati v nasprotno. Lahko da bo vaš odgovor prehiter in bo zadevo le še poslabšal. Če je možnost, da se krizna situacija reši, se po možnosti posvetite poslušanju, kaj sploh oseba želi povedati ter počakajte, da bo pripravljena slišati še vaše argumente.

Vem, tole je lažje brati kot izvajati. Tudi sama se včasih borim s tem, da ne rečem kakšnega svojega komentarja, za katerega vem, da ne bo prinesel spremembe, le kakšno jezico lahko sproži pri sogovorniku, sama pa negujem odnose, ki temeljijo na spoštovanju tudi različnih mnenj.

logo svetovalnica