Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Po vročem in vlažnem poletju lahko jesenski zrak deluje prav osvežujoče. Prehod iz vročega na hladnejše vreme pa se pozna tudi na koži in na laseh, zato si preberite nasvete, kako spremembi vremena prilagodite tudi svojo lepotno rutino.

  Zapomnite si dve najpomembnejši stvari, ku ju po poletju MORATE upoštevati:

  1. Popravilo

  Prekomerna izpostavljenost soncu na obrazu, vratu, dekolteju in rokah povzroča neenakomeren ten kože, razbarvanje in temne lise. Poiščite proizvode, ki vsebujejo vitamin A in izdelke, ki zmanjšujejo pigmentne probleme.

  2. Hidracija

  Lepotni rutini dodajte izdelke, ki bodo vašo kožo še dodatni vlažili. Koža proizvaja v hladnejših mesecih manj olja, tako tudi tisti z mastno kožo potrebujemo več vlažilnih formul kot običajno.

  Pri svoji dnevni lepotni rutini ne pozabite še na:

  • Dnevno kremo. Dodajte vlažilno, anti-aging dnevno kremo v mešanici. Še posebej, če imate suho kožo.
  • Serume in olja. Uporabite tudi serume z dodanimi koristmi in pa olja, kot so avokadovo (super za suho kožo), arganovo olje in jojobino olje (celo dobro za mastno kožo ).
  • Kremo za okoli oči. Bodite pozorni na občutljivo področje oči. Če imate težave s temnimi kolobarji ali z zabuhlostjo, razmislite o uporabi kreme, narejeno prav za to področje.
  • Kremo za zaščito pred soncem. Ko je zunaj hladneje, prepogosto kar pozabimo na zaščito pred soncem. Res je, da žarki sonca niso več tako močni, lahko pa vseeno povzročajo škodo.
  • Čistilna sredstva: Zopet, uporabljajte čistilno mleko z več vlažnosti. Zagotovo ne želite čistil s sestavinami, ki še dodatno izsušijo kožo, kajne? Primer – Alkohol.
  • Piling: Koža lahko v hladnejših mesecih dobi bolj grobo in dolgočasno teksturo. Če ne uporabljate pilinga, se lahko suha luskasta koža kopiči in zamaši pore. Tudi mastna koža potrebuje dodatno vlago.
  • Za konec: Preskočite tonerje. Lahko se mu odrečete, razen če imajo nežno in vlažilno formulo. Uporabljajte maske za obraz (čiščenje por, vlažilne maske, itd), enkrat do dvakrat na teden. In ne pozabite na močni ritual – uporabo nočne kreme.
  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje