Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Letošnje poletje je res bogato z visokimi temperaturami. Opozoril, kako živeti v vročini, je precej. Ta opozorila je dobro upoštevati, saj se naše telo v vročini drugače obnaša. Telo se samo prilagaja temperaturnim spremembam, vendar za to potrebuje svoj čas. Življenje poleti tako pogosto poteka v secni, hladnih ali klimatiziranih prostorih.

  Kaj pa športna vadba poleti?

  Vsekakor ni nobene potrebe, da z vadbo prekinemo. Prej obratno. Več ljudi je aktivnih poleti, ker imamo več možnosti za gibanje. Nujno pa je to vadbo prilagoditi vremenskim pogojem. Gibanje na prostem se ob tako visokih temperaturah priporoča le zgodaj zjutraj in pozno zvečer. Ves vmesni čas bo za vaše telo blagodejno, če boste vadili v klimatiziranih prostorih. Prilagoditi je potrebno tudi oblačila, ki naj bodo zračna in lahka ter pitje tekočine. Strokovnjaki svetujejo pitje po majhnih požirkih in tudi poleti velja nadomeščati izgubo nekaterih elektrolitov z večjim potenjem. Obroki hrane pa naj vsebujejo lahko, svežo in sezonsko hrano.

  Strokovne napotke si lahko preberete tudi tukaj, kjer je Nacionalni inštitut za varovanje zdravja pripravil napotke prebivalcem za ustrezno ravnanje v vročini.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje