Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Huawei si prizadeva približati prednosti digitalnega sveta in digitalnih tehnologij vsem ljudem. Nova pametna telefona Huawei Y5p in Y6p sta odličen primer naprav z najboljšimi funkcijami, zmogljivostmi in uporabniško izkušnjo po dostopnih cenah. 

  Pametni napravi Huawei Y5p in Y6p ponujate vse, kar sta ponujala njuna predhodnika, obenem pa prinašata še veliki več. Odlikuje ju velik 5,45-palčni (13,8 cm) zaslon (FullView) živih bar v primeru Y5p ali 6,3-palčni (16 cm) v primeru Y6p in najnovejša različica sistema EMUI 10.1.

  Hitri sistem EMUI 10.1

  Pametni telefonu družine Huawei Y so opremljeni s sistemom EMUI 10.1, najnovejšo različico Huaweievega sistema na osnovi prosto kodne različice Androida. Huawei Y5p in Y6p imata zato vrsto optimizacij sistema in intuitivnih funkcij, ki bodo izboljšale izkušnjo rabe. Huaweiev EROFS dviguje hitrost branja podatkov s pomnilnika in njegov odzivni čas ter lahko zagotovi približno 2 GB več prostora kot drugi datotečni sistemi. Dovolj za tisoč fotografij ali petsto dodatnih glasbenih datotek. Pomanjkanje pomnilnika vas zato ne bi smelo skrbeti.

  Z novima telefonoma vam Huawei tudi omogoča, da boste povezani cel dan. Zasluga gre vgrajenima baterijama, saj Huawei Y6p zagotavlja do 32 ure predvajanja videa ali do 20 ur brskanja po spletu, medtem ko je pametni telefon povezan v mobilno omrežje četrte generacije (LTE), Huawei Y5p pa do 17 oziroma do 13 ur. Poleg vgrajene baterije visoke kapacitete podpirata tudi z umetno inteligenco podkrepljeno tehnologijo varčevanje z energijo, ki zazna zagnane aplikacije in lahko samodejno izklopi tiste z nenormalno visoko porabo.

  Priročne kamere visoke jasnosti

  Z družino Y vam želi Huawei ponuditi kamere z največjo zmogljivostjo po najboljši ceni. Pametni telefon Huawei Y6p je opremljen s sklopom treh zadnjih kamer. Glavno s tipalom ločljivosti 13 milijonov slikovnih pik podpirata 5-milijonska široko kotna in 2-milijonska kamera za globinsko zaznavo. S skupnimi močmi dosežejo fotografije izjemne kakovosti, medtem ko 8-milijonsko sprednjo kamero odlikujejo napredni algoritmi olepševanja obraza za zajem čudovitih selfijev.

  Model Huawei Y5p pa je opremljen z 8-milijonsko zadnjo kamero s fotografskim načinom visokega dinamičnega razpona (HDR), ki ponuja posebne prilagoditve svetlosti fotografije. 5-milijonska sprednja kamera pa s funkcijo prepoznave obrazov (Face Unlock) prav tako omogoča zajem osupljivih selfijev.

  Opremljen s funkcijami za preprosto rabo

  Pametna telefona družine Huawei X sta opremljena z 8-jedrnim procesorjem in drugimi komponentami, ki jima zagotavljajo obvladovanje vsakodnevnih nalog z izjemno učinkovitostjo. Huawei Y5p je na voljo z 2 GB delovnega pomnilnika in shrambo veliko 32 GB, ki ga je mogoče razširi do 512 GB, Huawei Y6p pa s 3 GB oziroma 64 GB.

  Preprost način delovanja je zasnovan za učinkovito in preprosto uporabo, ki jo doseže s povečanjem ikon in pisave, medtem ko zabavni način omogoči, da brezžično povežete več naprav in ustvarite večkanalni zvočni sistem.

  Poleg tega je na obeh pametnih telefonih nameščena tržnica AppGalley, uradna tržnica podjetja Huawei z bogatim seznamom globalnih in lokalnih aplikacij, ki obogatijo uporabniško izkušnjo naprav Huaweia. Svet aplikacij je od zdaj uporabnikom na voljo na enem mestu.

  Izstopajoča prefinjena oblika

  Huawei Y5p in Y6p izpolnjujeta in presegata pričakovanja uporabnikov, ki so radi edinstveni pri uporabi pametnega telefona za komunikacijo in zabavo. Huawei Y5p je na voljo v treh čudovitih barvah, polnočni črni, fantomski modri in barvi zelene mete, Huawei Y6p pa v polnočno črni, fantomsko vijolični in smaragdno zeleni. Zaradi bogatega izbora barv lahko tudi s telefonom izrazite svoj edinstveni značaj.

  Brskanje po spletu in gledanje video posnetkov postajata vse bolj razširjeni opravili na pametnih telefonih, zato sta Huawei Y5p in Y6p opremljena z velikim zaslonom. Kar pa zasede velik del ohišja, je Huawei izvedel številne preizkuse, da bi dosegel kompaktno obliko, ki ne ogroža sprejema radijskih signalov ali kako drugače omejujejo delovanje pametnega telefona.

  Cena in dosegljivost

  Opremljena sta s tržnico AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia. V njej je tudi že 60 aplikacij slovenskega porekla, kmalu pa bodo na voljo tudi aplikacije naše največje banke NLB in aplikacija mBills.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje