Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Raziskave kažejo, da kar 88% novoletnih zaobljub propade, ampak kljub temu se jim vsako leto več kot milijon ljudi zaveže. Novo leto je tu in resnično je to odlična priložnost na nove začetke in da se uresničijo tiste, ki se v lanskem letu niso. Rek “nikoli ni prepozno” bolj ne bi moral držati in čas je, da se usedeš in pripraviš list papirja – napiši seznam pomembnih življenjskih sprememb, ki jih želiš uresničiti.

   

  Najprej pa.. kako so se novoletne zaobljube sploh začele ?

  Že stari Babilonci so obljubljali svojim bogovom na začetku vsakega leta, da bi se vrnili izposojeni predmeti in poplačali svoje dolgove. Rimljani so vsako leto začeli z obljubami bogu Janusu, v srednjeveški eri so vitezi vzeli Peacock zaobljubo ob koncu sezone na božič, ki vsako leto ponovno potrjuje svojo zavezanost viteštva. V Judovstvu je novo leto, Roš hašana in se zaključi v Yom Kippur (dan pokore), ena je za razmislek o posameznikovih dejanjih skozi leto in tako iščejo in ponujajo odpuščanje. Deluje podobno kot v katoliški v času posta, čeprav motiv za ta praznik je več žrtvovanja kot odgovornosti. Koncept, ne glede na veroizpoved, je razmislek o samoizboljšavi ob koncu leta.

  Na začetku 21. stoletja je okoli 40 % Američanov oblikovalo sklepe silvestrovanja.

  TOP 10 novoletnih zaobljub

  Najbolj pogosto želje, ki jih želimo uresničiti v novem letu so: shujšati, več telovaditi, jesti bolj zdravo, nehati kaditi, spiti manj alkohola, prišparati denar, se zaposliti ali zamenjati službo, dokončati nekaj v zvezi s študijem, se naučiti nov jezik/inštrument, se odpraviti na potovanje …

  Tole pa je 10 naših predlogov, ki jih lahko vključiš v svoj TO DO list: 

  1. Telovadba!! Shujšati oziroma oblikovati telo je na prvem mestu zaobljub! Če treningi niso del tvojega življenja, je čas da jih vključiš. Priključi se kakšni skupini aerobike, vpiši se v fitnes, teci v parku ali pa prebrskaj po pestrem spletu in ob videoposnetkih telovadi kar doma.
  2. Zdrava prehrana z veliko temne čokolade! Tudi ta je zelo pogosta zaobljuba, ki pa je zagotovo tudi takšna, ki bi se jo morali držati do konca življenja. Seveda se je težko držati v tem svetu, ko pa nas obkroža tako veliko slastne hitre prehrane in slanih prigrizkov. Ampak če uspe tisočim in tisočim ljudem, potem lahko tudi tebi. Samo odpovej se tistemu “čustvenemu prenajedanju”, spij veliko vode in razišči nove zanimive recepte!
  3. Konec zabušavanja! Čas je, da se začneš zavedati, da je življenje prekratko, da bi odlašali s stvarmi, lenarili in čas porabili za neumnosti. Res je, da ko si enkrat v t .i. prokrastinaciji, se moraš pošteno potruditi, da se povlečeš ven iz nje in se znebiš te slabe navade. Pomagaj si z raznimi članki, forumi, knjigami in se nauči, da narediš najprej nujne stvari in tudi če so neprijetne in šele potem tiste manj nujne in se znebi odlašanja. Tako boš vsak dan bolj mirna, se lažje sproščala, zabavala in uresničila cilje!
  4. Stopi iz točke udobja! Polno boš lahko zaživela le, če boš postala bolj samozavestna, zagrabila več priložnosti in bila odprtih misli za nove pozitivne spremembe.
  5. Zasluži več denarja. Ne pravimo, da postaneš materialistka, vendar za mirno življenje potrebuješ kakšne prihranke (ne za shopping). Če le lahko, zaprosi za povišico, oddelaj kakšno uro ali dve naduri več, čez vikend kakšno izmeno v kakšni drugi službi ipd. Ne postani obsedena z denarjem, vendar glej na denar tako, da te bo osrečil v zdravem razumu – potovanju ter da ne boš živela v skrbeh, če boš nujno morala dati lep kupček denarja za popravilo ali pa pomagati staršem.
  6. Postani še bolj prijazna. Dobre navade so bile vedno pomembne v družbi. Zaradi dobrih manir se boš lažje povezala z drugimi, izognila nesramnim ljudem, drugi pa bodo tebe prepoznali kot dobro in zaupanja vredno osebo. Prav tako pa se nauči reči ne!
  7. Nauči se biti srečna v svojem življenju! Prepoznaj vse malenkosti, ki se ti zgodijo skozi dan in jih ne vzemi kot samoumevne. Vse te malenkosti, ki te nasmejijo, osrečijo za trenutek, so del tvojega vsakdana, tvojega življenja. Sestavljajo pomemben del tvoje zgodbe in prav je, da se jih razveseliš bolj kot sicer! Ceni prav vsak pozitiven, srečen, smešen, romantičen trenutek. Ne bodi na polno navdušena samo takrat ko greš na počitnice, ko imaš prost dan ali pa imata s tvojim pomembno obletnico. Življenje je veliko več kot “samo to”.
  8. 20 knjig na leto!  Začni več brati. Knjige so odličen način, da se izobražuješ, popestriš prosti čas, prepustiš domišljiji, prav tako pa odlična vaja za tvoje možgane! In verjemi, res ni težko prebrati 20 knjig v 365 dneh. Le najdi nekaj časa za branje, poišči svoje najljubše žanre in naj to postane tvoja redna navada.
  9. Preživi več časa s tistimi, ki jih imaš najraje! Resnično je čisto premalo časa, da bi porabili naš dragocen čas za neiskrene, pokvarjene in egoistične ljudi. Morali bi se osredotočiti na tiste, ki jih imamo radi in ki jim ni vseeno za nas. To je najboljši način, da ostaneš srečna.
  10. Naredi nekaj za svojo dušo. Tako, prišli smo do konca seznama novoletnih zaobljub za leto 2018! In prav je, da je na njem tudi tvoja želja, ki si jo želiš uresničiti že dolgo časa. Pa naj bo to učenje novega jezika, pomoč v zavetišču, da postaneš bolj organizirana, se postrižeš čisto na kratko, začneš pisati blog, se naučiš kontrolirati jezo.. – torej nekaj, kar je del tebe. Čas je, da prenehaš z odlašanjem in storiš oziroma se znebiš tega še LETOS!

  To je 10 top naših novoletnih zaobljub, ki pa jih seveda lahko preurediš po svoje, dovolj bo, če ti bo dalo vsaj zagon. In zagotovo se strinjamo, da so novoletne zaobljube večno moderne, saj so odlična priložnost za nove, pozitivne spremembe v našem življenju! In nekaj je v njih… nekaj, zaradi česar imamo motivacijo, da jih uresničimo.

  Za konec pa bi k tvojemu spisku dodali še naslednjo pomembno stvar: na prvem mestu poskrbi za svoje fizično in psihično zdravje. Vedno imej v glavi, da moraš gledati nase, skrbeti zase in biti pozorna na morebitne znake zdravstvenih težav. Če nimaš zdravja, nimaš ničesar! V kolikor te težijo določene stvari, se odpravi na preventivni pregled v zelo priznan center, Biospectrum center, ki se ukvarja s terapijami in prodajo bio-medicinskih terapevtskih aparatov, ki pospešujejo mikrocirkulacijo, uravnavajo živčni sistem, krepijo imunski sistem, odpravljajo težave pri stresu, pospešujejo obnovo celic, uravnavajo telesno težo, poskrbijo za lepši izgled vaše kože in krepijo delovanje različnih telesnih funkcij.

  Podjetje je že več kot 15 let prisotno v njihovih prostorih z izvajanjem biospectralnih terapij.

  Biospectrum tehnologija deluje po termičnem, netermičnem in akupunkturnem principu hkrati. Biospectrum deluje globinsko, zato doseže vse notranje organe in tkiva. Vzpostavi se pretok energije po meridianih, aktivira se delovanje celic, poveča se vibracijsko stanje atomov, molekul in samih celic. S tem se pospeši razne biokemijske reakcije, ki so nujno potrebne za učinkovito delovanje organizma. Vrši se proces samozdravljenja.

  Začni svoj spisek TOP 10 ciljev še danes!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje