Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Drža je pomemben del preprečevanja nastanka zdravstvenih težav, na primer bolečin v hrbtu, v vratu in nenazadnje utrujenosti. Ko je hrbet pokončen, je hrbtenica stabilizirana in ima podporo. Ko se grdo držite, hrbtenica ni več stabilizirana in vodi do nastanka neprijetnih težav.

  Imamo 7 učinkovitih nasvetov, ki ti lahko pomagajo pri lepi drži, koncu težav z bolečinami v hrbtu in začetku dobrega počutja!

  Poskrbi za hrbtenico z vajami, pravilnim sedenjem in pavzami med predolgim sedenjem ali ležanjem!

   

  1. Vajam se ne boš morala izogniti! Dandanes poznamo že ogromno učinkovit vaj za hrbet! Čas je, da poskrbiš zase in da skozi teden, tudi trikrat na teden bo dovolj, vključiš vaje, ki bodo pomagale tvoji hrbtenici in preprečile morebitne poškodbe. Naj vaje za bolj močan, fleksibilen hrbet postanejo tvoja rutina.

  2. V prehrano vključi 2 stvari: Močne kosti pomagajo preprečiti osteoporozo, kar je zelo pogosti razlog za bodočo bolečino v hrbtu, še posebej za ženske. Ohrani močne kosti z vitaminom D in kalcijem.

  3. Treba bo v shopping! V kolikor še ne nosiš resnično udobnih, nizkih čevljev, je čas, da si jih kupiš, saj so neudobni čevlji, medtem ko stojiš, hodiš, prav tako lahko razlog za bolečine v hrbtu. Čevlji s peto veliko manj kot palec so najboljši za tvojo hrbtenico!

  4. Zravnaj se! To si verjetno že velikokrat slišala- zdaj pa je čas, da začneš to upoštevati. Ravna drža ni samo lepa drža, ampak te zaščiti pred bolečinami in tistimi zapletenimi deli hrbtenice. Slaba drža lahko povzroči nateg, obremenitev in celo stres tvojemu hrbtu za kar verjemi, da ti hrbtenica ne bo hvaležna. In enako velja za sedenje: zrihtaj si stol, ki bo udoben in bo podpiral tudi spodnji del hrbta ter poskrbi, da so tvoja kolena malenkost višja, kot tvoji boki med sedenjem.

  5. Ne pretiravaj z vrečkami! Razumemo, ko se odpraviš iz shopping centra, a vseeno ne pretiravaj! Šalo na stran, nošenje, pretiravanje s težkimi stvarmi lahko vpliva na tvoj hrbet! Težko dvigovanje je lahko bistven razlog za bolečino v hrbtu – tudi ko se vračaš iz trgovine s polnimi vrečkami hrane, ki jih komaj privlečeš domov. Kadarkoli je to že mogoče, poskusi nositi manj, razdeliti težo v levo in desno roko, ali pa menjaj težjo vrečko iz ene roko v drugo. Lahko bi si omislila tudi nakupovalno torbo s koleščki!

  6. Pretegni se, kadar je mogoče! Ali sediš v službi osem ur, ali pa delaš na nogah deset ur, ležiš doma na dan dopusta cel dan (kar ti seveda privoščimo), se poskusi enkrat na uro pretegniti. Ko sediš, stojiš toliko časa skupaj, si ne delaš kaj preveč dobrega. Zato ko le lahko, se sprehodi gor in dol, se malo pretegni, naredi tri preproste vaje za hrbet in nadaljuj delo oziroma ležanje naprej. Dobra stvar tega je tudi to, da boš s pavzami postala bolj produktivna!

  7. Poskusi z Biospectrum terapijo! Zakaj? Beri dalje!

  Naprava BSM (naprava Biospectrum medicine) temelji na tehnologiji, ki jo je dr. Zhou Lin na začetku osemdesetih let razvil na temelju načel stare kitajske medicine in najnovejših odkritij biomedicine ter nato poglobljenih kliničnih raziskav.

  Človeško telo oddaja širok specter frekvenc, od polja vidne svetlobe, do polja mikrovalov, z zelo šibkimi signali na skrajnih koncih spectra. Na osnovi porazdelitve frekvenčnega spektra človeškega telesa so izdelali napravo BSM. Pomembna značilnost naprave je njena sposobnost, da simulira frekvence sevanja, ki jih oddaja zdravo človeško telo, oziroma spekter bio-frekvenc človeškega telesa.

  Naprava BSM simulira ter oddaja konstantne in zdrave biofrekvence, ki so identične zdravim človeškim (biospekter) frekvencam. Vibracije iz BSM se prenašajo na celice in vse človeško telo, s čimer povzročijo učinek bioresonance, ki omogoči procese samozdravljenja. Značilnost bioresonace je namreč v tem, da se obolele celice poskušajo uskladiti z zunanjim virom sevanja BSM.

  Biospectrum izboljša lokalno krvno cirkulacijo, odstrani halogene.
  Halogeni: Kalijevi, vodikovi in kalcijevi ioni igrajo pomembno vlogo pri povzročanju bolečine zaradi poškodbe tkiva ali vnetja in so glavni halogeni pri herniji medvretenčne ploščice, revmatoidnem artritisu, raku, itd. Drugi halogeni so serotonin, prostaglandin G, bradikinin, itd.

   

  Čeprav z napravo BSM obsevajo samo del telesa, se izboljša celotno počutje. Zlasti koristna je pri obnovi tkiv (opekline, globoke rane, vnetja …), obenem pa lajša bolečine in pozitivno vpliva na stres. 

   

  Prav nič nimaš izgubiti, zato v primeru prehudih bolečin poskusi z obiskom v centru Biospectrum, kjer ti bodo zagotovo znali pomagati! In verjetno sedaj ko tole bereš, sama sediš zgrbljena, kajne? Hitro se zravnaj in preberi še, kaj so pokazale raziskave v okviru Biospectrum:

  Raziskave so pokazale, da BSM učinkovito deluje na:

  • okostje in sklepe (artritis, revma),
  • krvožilni sistem (krčne žile, uravnavanje krvnega tlaka),
  • psihosomatski sistem (depresija, migrena, stres),
  • presnovni sistem (težave v menopavzi, hormonske motnje),
  • imunski sistem.
  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje