Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Tibor Golob, modni fotograf, ljubitelj mode in izzivov, je z nami delil izkušnjo fotografiranja za glossy naslovnico modne revije, ki ga je izpeljal s pametnim telefonom Huawei P50 Pro. Tiborjeva ljubezen do ustvarjanja z barvami je vidna v njegovem delu, njegova karizma in energija pa sta nas povsem prevzeli. Po njegovih besedah je mogoče z nekaj talenta in kvalitetnim pametnim telefonom narediti fotografije, ki so konkurenčne fotografijam, posnetim z zrcalno refleksnim fotoaparatom.

  1. Izzvali so te, da fotografijo za naslovnico modne revije ustvariš s pametnim telefonom – kaj so bili pri tem največji izzivi?

  V bistvu je šlo res gladko! Rabil sem sekundo ali dve, da sem se navadil fotografiranja naslovnice s telefonom. Telefon ponuja wide angle, normalno fotografiranje in zoom. Vse to mi je prišlo zelo prav za namen profesionalnega fotografiranja. Wide angle omogoča podobne nastavitve, kot mi jih lahko ponuja profesionalna fotografska leča 24 mm.  S tem sem dobil malo širši kot fotografiranja. V normalnem načinu si lahko izberemo kvaliteto fotografije. Za namen naslovnice smo seveda uporabili najboljšo možno kvaiteto, saj smo potrebovali kar največ možnih informacij na fotografiji. Zoom pa je bil enkratna rešitev pri slikanju portreta. Pri uporabi zooma se lahko kamera P50 Pro primerja s profesionalno lečo 50 mm. S tem sem se izognil popačenemu obrazu in dobil najbolj realen pogled na obraz modela. Pod črto je šlo za nadvse zabavno izkušnjo. Izredno uživam v razvoju tehnologije in z veseljem za kakšen dan fotoaparat zamenjam za pametni telefon.

  1. Barvna, monochrome ali črnobela fotografija? Katera je tista, ki te zmeraj znova očara?

  Trije tako različni stili, vsak pripoveduje povsem svojo zgodbo in zbuja v opazovalcu drugačne občutke. Barvna fotografija mi je osebno najljubša. Kamera na Huawei P50 Pro ima sedaj zajem realnih barv, kar omogoča še boljše ustvarjanje avtentičnih fotografij. Na tak način dobim najboljšo verzijo fotografije in ne izgubljam časa, ker kakšnega odtenka ne bi mogel ujeti v vsej lepoti. Monochrome fotografija zajema različne barve senc iste barve. Vsekakor zanimiv stil, ki fotografiji doda vintage pridih, a glede na to, da sem v prvi vrsti modni fotograf, se s tem stilom še najmanj spogledujem – življenje barv da fotografiji povsem drugo dušo. Telefon nam omogoča tudi čudovito črno-belo fotografijo. S pravimi odtenki in neverjetnim kontrastom. Saj veste, v modi imata črna in bela barva prav posebno mesto – gre za minimalizem, večno klasiko in eleganco in prav takšna je tudi črno-bela fotografija.

  1. Huawei P50 Pro ima tudi monochrome kamero. Zakaj je fotografija posneta s takšno kamero boljša, kot če barvno fotografijo obdelamo z monochrome fitrom oz. v čem se ta kvaliteta vidi?

  Sama kamera je nastavljena tako, da uporabniku ni potrebno veliko razmišljati, osredotoči se lahko na lovljenje zanimivih motivov, za vse nastavitve pa poskrbi umetna inteligenca foto aplikacije. Tudi pri fotografiranju na pro način, kjer lahko izberemo avtomatsko nastavitev, bo kamera znala sama od sebe prilagoditi nastavitve do te mere, da bomo dobili ven izjemen izdelek. Z vsemi informacijami, ki jih ob nastanku fotografije zajame, nam lahko da takojšen efekt. Ki je mnogo boljši od fotografije, ki bi jo s filtri obdelali kasneje.

  1. Čim bolj poenostavljeno nam prosim povej, zakaj bomo navdušeni nad selfie kamera širokokotno sprednjo kamero – zakaj bodo selfiji z njo še lepši?

  Selfie dobi s tem še večjo razgibanost. Tako dobimo na fotografiji še dodatne informacije in širši kot zajema. Res, to je nova dimenzija selfija. Tudi če želimo ujeti na fotografijo več ljudi, se bo 100 stopinj širokokotna sprednja kamera vrhunsko izkazala, ker niti na robovih ne popači človeka.

  1. Kaj bi izpostavil kot največjo inovacijo fotografiranja s Huawei P50 Pro?

  Predvsem sem navdušen nad tem, da ima kamera tako realne barve in fotografija deluje povsem primerljiva takšnim, kot jih ustvari zrcalno refleksni fotoaparat. Zelo hitro in preprosto lahko dobim izjemno fotografijo. Sam sem velik ljubitelj funkcije wide angle, ki da popolnoma drugo perspektivo. Še posebej, če se nahajamo nekje na prostem in imamo v odzadju kakšne večje motive (kip, stavbe). Kot sem že omenil – vsak, ki ima oko, da najde zanimiv motiv in dobro kompozicijo, bo lahko ustvaril nore fotke! Jaz sicer svojega fotoaparata še ne bom zamenjal za pametni telefon (smeh), ampak vsekakor je tehnologija naredila ogromen napredek v razvoju mobilne fotografije.

  V Sloveniji lahko izbirate med Huawei P50 Pro v Cocoa Gold ali Golden Black barvi. Na voljo je še atraktivna različica Huawei P50 Pocket, v kombinaciji s Huawei FreeBuds Lipstick pa boste lahko uživali v nepozabni izkušnji zvoka in novem vpadljivem modnem dodatku.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje