Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Estetska medicina je danes veliko več kot storitev, ki izpolnjuje plehke želje po lepoti. V zadnjih letih je vse več raziskav, ki dokazujejo, da je naše zadovoljstvo z zunanjim videzom velik faktor telesnega in duševnega zdravja. Okolica nam lahko z nenehnimi opazkami glede našega videza to ravnovesje močno načne, ljudje pričnejo razvijati komplekse, nekateri celo depresijo. Najnovejši, izredno varni in neinvazivni posegi lahko že z majhnimi spremembani naredijo veliko za boljše počutje stranke.

  V Estetiki SMedicina smo se o tem pogovarjali z dr. Silvio Samarin lastnico klinike, ki je konec leta do boljše samopodobe brezplačno pomagala Barbari Čanžek, ki se je vse življenje borila s prekomerno telesno težo, v lanskem letu pa se je odločila, da zaradi skrbi za svoje zdravje stopi na bolj zdravo pot – izgubila je več kot 50 kilogramov. Da Barbara ne bo le telesno bolj zdrava, pač pa bo njen imunski sistem podprt še z zadovoljstvom in samozavestjo glede njenega izgleda, ji je dr. Samarin vbrizgala 8 ml dermalnih polnil in

  njenemu obrazu povrnila svežino in mladostnejši videz.

   

  Znani ste po povsem svoji metodi povečevanja ustnic, povejte nam kaj več o tem.

  Za povečevanje ustnic uporabljamo hialuronsko kislino, ki je že sicer nekaj, kar je prisotno v telesu. Sama se zavedam, da so ustnice kot češnjica na smetani, gre za zelo erotičen del obraza, ki lahko resnično spremeni celoten izgled in nenazadnje ženski podari seksapil. Pri svojem delu vedno težim k zlatemu rezu in neki naravni simetriji obraza. Če ocenim, da si stranka želi prevelikega ekstrema, ki ne bo dal estetskega rezultata, jo zavrnem. Zavedam se namreč, da za vsakim mojim delom stalo tudi moje ime. Moje delo je umetnost in kreativa, ne izdelujem ustnic iz kataloga kar po tekočem traku in vidim, da stranke resnično cenijo moj pristop.

   

  Pri svojem delu slišite precej osebnih izpovedi strank.

  Joj, res je, včasih se pošalim, da sem tudi terapevt. Ta pristop je izredno pomemben, saj že iz pogovora hitro ocenim, ali bo poseg izpolnil strankina pričakovanja in ji pomagal, da ponovno zaživi srečnejše življenje, ali pa so njeni problemi povsem drugje. Stranke me pogosto sprašujejo, kako bi se sama odločila na njihovem mestu – namesto njih se nikoli ne odločam, jaz lahko le predstavim strokovne plati posega, odločitev mora biti zmeraj njihova. Včasih slišim tudi pretresljive zgodbe, pred kratkim je bila pri nas gospa z karcionomom in metastazami, ki si želi posega pred sinovo poroko spomladi, za katero upa, da jo bo dočakala. Po pazljivem pregledu njene kartoteke in posveta z onkologi smo ocenili, da poseg lahko opravim in verjamem, da ji bom s tem pomagala, da bo dan sinove poroke doživela čim lepše.

  Kakšne pa so zdravstvene omejitve za omenjene posege?

  Načeloma jih ni, vsaka zdrava polnoletna oseba je ustrezen kandidat. Kot zdravnik lahko iz kartoteke in razgovora s stranko precenim, ali so kakšne zdravstvene omejitve oz. pomisleki. Morda je edina, zdaj aktualna omejitev, da mora od zadnjega cepljenja ali okužbe s Covid-19 pa do posega, miniti 14 dni. Res veliko pozornosti dam na preventivo. Aktivno spremljam forume, kjer s kolegi izmenjujemo izkušnje o morebitnih zapletih. Zavedati se je treba, da je vsak človek zgodba zase, nikoli ne moremo z zagotovostjo trditi, kako se bo telo odzvalo na poseg. S tem namenom ob petkih posegov ne izvajam, da sem resnično cel dan na voljo, če bi bilo potrebno kakršnokoli posredovanje oz. pomoč. To si jemljem kot obvezo do svojih strank, saj je zaupanje še vedno daleč najvišje na lestvici vrednot, zaradi katere se stranke vračajo.

   

  Osebni in strokovni pristop je vsekakor nekaj, kar od izvajalca estetske medicine ne le pričakujemo, pač pa moramo to tudi zahtevati. V Estetiki SMedicina boste dobili prav to –  posluh za vaše želje, s povsem individualno obravnavo, ki je podprta z bogatim znanjem in izkušnjami.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Ti pošljemo izbor TOP vsebin raje na email?

  Omogočamo ti hitro odjavo in 100% spoštujemo tvojo zasebnost.

  Izbor TOP vsebin na tvoj email ↓

  Omogočamo ti hitro odjavo in 100% spoštujemo tvojo zasebnost.