Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Topel objem malčka, ki se je ravno sladkal s čokolado in se hkrati temeljito obrisal v vašo majico. Razposajen skok pasjega mladiča, ki je raziskal blaten travnik in s tacami okrasil vašo obleko. Ljubezen pušča sledi – nekaterih smo veseli, drugih malo manj.

  Da je tistih, ki narišejo nasmeh na obraz veliko več, vam lahko pomagajo oblačila ameriške znamke Royal Robbins z linijo oblačil Spotless. Narejena so iz tkanin, obdelanih s posebno tehnologijo, zaradi katere se madeže na vodni osnovi iz njih preprosto izpere. Oblačila so zračna, zato koža v njih diha, lahka, se minimalno mečkajo in bodo postala vaš najljubši sopotnik na vseh potovanjih. Ob nesreči s politim vinom boste madež enostavno sprali pod vodo, oblačilo pa bo hitro suho, zato ga boste lahko ponovno oblekli in brezskrbno nadaljevali dan. V liniji najdete hlače, majice in oblekice – predvsem slednje navdušujejo s svojim krojem, ki pristaja vsem postavam, udobjem in praktičnimi žepi. Ti v svoji notranjosti skrivajo še manjše mrežaste žepe, ki bodo zanesljivo varovali vaš mobilni telefon, bančno kartico ali ključe.

  Svetovni dan zemlje in naše sledi na planetu

  Tudi ljudje za seboj puščamo sledi – Svetovni dan Zemlje je priložnost, da naredimo pri sebi mini inventuro, kako lahko kot posameznik pripomoremo, da v naravi puščamo čim manjšo sled. Podcaster in uspešen podjetnik Klemen Selakovič je z nami delil misel o na videz neznatnem vplivu posameznika: “Svet lahko spremeniš s tremi silami: z zgledom, z zgledom in z zgledom. Naše vsako, na prvi pogled še tako malo dejanje ima lahko, preko neštetih nevidnih sil, neizmerne posledice za celotno človeštvo. Ne podcenjujmo malih dejanj. “

  Po opravkih se večkrat odpravimo s kolesom. Uporabljajmo naravna čistilna sredstva. Ločujmo odpadke. Na sprehodu poberimo smet, ki je zgrešila koš za smeti. Jejmo sezonsko. Oblačila, ki jih ne nosimo, izmenjajmo s prijatelji, nova pa izberimo premišljeno in ob tem preverimo tudi okoljsko politiko proizvajalca.

  Nakupujmo zeleno – kaj to sploh pomeni?

  Tekstilna industrija proizvede kar 10 % vseh toplogrednih plinov in tako predstavlja enega najbolj obremenilnih vplivov na okolje. Nas je prepričala znamka oblačil Royal Robbins, ki je nastala zaradi ljubezni do narave in deluje po vodilu, ki sta ga ustanovitelja upoštevala tudi kot strastna plezalca – v naravi ne želi puščati sledi. Materiali so tako iz naravnih ali recikliranih virov. Recikliran poliester, modal, TENCELTM, bio bombaž, volna in kavna usedlina so surovine iz katerih izdelujejo svoja oblačila. Ta so trpežna, udobna, med sabo se odlično kombinirajo in z njimi lahko sestavite outfite, ki vas bodo lahko spremljali skozi ves dan, na vsakem koraku in opravkih. Manj je tako res več. Vaša garderoba s tem obsega manj oblačil – a ta so takšna, ki jih dejansko pogosto in z veseljem nosite, kar vodi do manj odpadnih oblačil in manjše obremenitve okolja.

  Trajnost se čudovita izraža tudi v Billy Goat jakni, ki je v novi kolekciji doživela prenovo – model jakne iz leta 1975 so naredili še mehkejši, trpežnejši in sodobnejši. Prostorni žepi, kroj, ki laska vsaki postavi in neverjetno prileganje vsakemu stilu so atributi, ki jakno nedvomno delajo večno.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje