Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Huawei Watch 3 Pro je nedvomno najzmogljivejša pametna ura tega proizvajalca, temu primerna pa je tudi cena. S pametno uro Watch 3 Pro je Huawei naredil korak naprej.

  V začetku junija, sočasno s predstavitvijo operacijskega sistema Harmony OS je tehnološki gigant Huawei, ki ga zadnje čase tarejo blokade vseh vrst, predstavil dve uri, Watch 3 Pro in Watch 3. Prva je seveda paradna in je zmogljivejša, bolj izpopolnjena, narejena iz dragocenejših materialov, vzdržljivejša, hitrejša in še kak presežnik bi lahko našli.

  Projka je velika (48 mm)  in masivna, toda s 63 grami presenetljivo lahka, kajti hrbet je iz vzdržljive do kože prijazne keramike, ostali del ohišja pa iz titana. Oblikovno se zgleduje po klasičnih elegantnih moških urah, saj je z usnjenim paščkom in matirano površinsko obdelavo primerna nošenju ob vsaki priložnosti.

  Več kot pametna, harmonična

  Watch 3 Pro je prvi Huaweiev izdelek z dolgo napovedovanim operacijskim sistemom Harmony OS. Uporabniški vmesnik v pametnem načinu delovanja, ko so na voljo aplikacije in vmesnika za brezžično Wi-Fi in mobilno omrežje četrte generacije s podporo kartic eSIM, je grafično bogat, toda kljub temu deluje gladko. Način, v katerem ura zdrži brez polnjenja do 5 dni, ni edini. Preklopite lahko namreč v način dolgega delovanja baterije, v katerem v idealnih razmerah zdrži do tri tedne, in je v bistvu okolje iz družine ur Watch GT. V tem primeru je lahko povezana samo s telefonom prek povezave Bluetooth, prav tako niso na voljo dodatne aplikacije. Možnost dveh različnih okolji, prinese inovativen način varčevanja z energijo. V pametnem načinu je ura mnogo bolj neodvisna od telefona, saj so med drugim nanjo namestili dobršen del aplikacije »Zdravje«, zato ga boste uporabili, ko telefona ne boste imeli pri sebi, ostali čas pa bo delovala v načinu podaljšanega delovanja. Z malce sreče bo teden dni avtonomije ob rednem spremljanju telesnih znakov in ne pretiravanju pri beleženju dejavnosti dosegljivo.

  Novo je tipalo temperatur

  Na novo uro so preneseni vsi vadbeni programi in načini spremljanja telesnih znakov (srčni utrip, raven kisika v krvi, kakovost spanja in stres) z natančnostjo in zgovornostjo, kot ste je vajeni na Huaweievih nosljivih napravah. Kot vedno je natančnost merjenja odvisna od pravilne namestitve na zapestje, poraščenosti in tipa kože, toda marsikdo bo še vedno podvomil o natančnosti optičnega merjenja srčnega utripa. Sploh če bo rezultate primerjal s podprsnim merilnim trakom, ki meri šibke električne impulze srčne mišice. Praktično pa so tudi ti podatki za večino dovolj natančni. Škoda, da ura Watch 3 Pro ne dovoli priklopa zunanjih tipal, na primer pasu za merjenje srčnega utripa ali tipalo moči za kolesarje, da bi zadovoljila zahtevnejše rekreativce in športnike. Drugače je glede meritve nasičenosti krvi s kisikom (SpO2), saj so preizkusi starejših Huaweievih naprav pokazali uporabno natančnost za vzdržljivostne športe na visokih nadmorskih višinah in v skrajnem primeru za pravočasen odhod k zdravniku v primeru pljučnih bolezni. Novo je tipalo temperature. Ne meri telesne, temveč temperaturo na površini kože, ki se v običajnih razmerah giblje med 33,5 in 36,9 stopinje Celzija in je razumljivo nižja na okončinah. Bo pa moral Huawei najti praktično uporabnost meritve morda v povezavi z drugimi telesnimi znaki, saj je zdaj bolj informativnega značaja. Podatke je zanimivo imeti, toda ne vemo še, kaj z njimi početi.

  Zaslon, ki se obnese v vseh razmerah

  Svetel 1,43-palčni zaslon AMOLED živahnih barv in ločljivosti 466 x 466 svetlobnih pik se ne razprostira prek celotne prednje ploskve, saj so po obodu narisane oznake za 24 ur dneva. Žal tega zanimivega traku večina obstoječih številčnic ne izrablja. Občutljiv je na dotik in dobro odziven, toda to ni edini način upravljanja ure. Na desnem boku ohišje je namreč velika, a elegantna vrteča krona in pod njo še bolj običajen gumb, katerega namembnost lahko spreminjate. Njegova privzeta funkcija je vstop v meni z vadbenimi programi. Čeprav se s tem način upravljanja podvaja, sta gumba potrebna najmanj takrat, ko »dotik« ne deluje. Ko sta ura in vi z njo v vodi.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje